L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, ha assegurat aquest divendres que el davanter argentí Leo Messi està "en condicions" de jugar aquest dissabte contra el Reial Saragossa tot i arribar exhaust pels dos durs partits disputats amb l'Argentina, i ha recordat que és ell qui decideix qui juga i qui no.

"Sí, està en condicions. A ell li agrada participar, el que l'omple és el futbol, per la resta té una vida molt tranquil•la, amb la seva gent, família. El futbol l'omple, i que jugui o no, li canviï o no ho decideixo jo. Però conec a Messi, i a partir d'aquí decideixo a favor del que sento", ha manifestat Guardiola en roda de premsa.

El tècnic blaugrana, que es va molestar per tanta insistència sobre l'estat físic de Messi i la seva presència dissabte, ha afirmat que serà ell qui decidirà l'onze titular abans del partit i tenint en compte tots els factors, físics i mentals.

De moment, ha apuntat que tots els internacionals estaran a plena disposició. "Han entrenat bé, m'ha sorprès el bé que han tornat tots a nivell anímic i demà [per avui] veurem quin equip fem perquè tinc algun dubte a nivell de jugadors, de com jugarà el Saragossa", ha afirmat.

El Santpedor ha explicat que van decidir que Messi i Mascherano dormissin a l'Argentina abans de tornar a Barcelona, i ha celebrat que el xilè Alexis Sánchez hagi arribat en bona forma.

"El segon partit el va jugar i em va dir que va estar bé, i ha tornat més que bé. El normal és tenir-lo més temps amb nosaltres, no que estigui amb Xile, per això el club va fer aquesta inversió. És un jugador amb una mentalitat molt oberta i amb unes condicions que no trobem en ningú més. Quan es va lesionar a Sant Sebastià anava ja com un avió i intentarem que torni a això", ha apreciat sobre el 'noi meravella'.

En aquest sentit, ha assegurat que més una indemnització econòmica estaria bé perquè les federacions fossin més sensibles cap als clubs que pagana als seus jugadors. "No sé com està la llei, però amb una mica de sensibilitat, detalls, gestos, els clubs ja estaríem més contents", ha assegurat.