El FC Barcelona debutarà en el pròxim Mundial de Clubs de la FIFA el 15 de desembre en unes semifinals en les que tindrà com a rival el guanyador del partit entre l'Al Sadd de Qatar i l'Espérance de Tunísia, mentre que el Santos, com a vencedor de la Copa Libertadores, també s'estrenarà en 'semis'.

Els blaugranes, a diferència de les seves anteriors participacions el 2006 i 2009, evitaran un equip mexicà en les semifinals. En el seu primer Mundial de Clubs, al qual van accedir després de guanyar la Lliga de Campions a l'Arsenal a París (2-1), els catalans van combatre a l'Amèrica (4-0) mentre que, el 2009, van fer el propi amb l'Atlante (1-3) amb remuntada inclosa.

Aquest any no hi haurà cap mexicà excepte que el Monterrey faci una sorpresa i elimini en l'altra semifinal un Santos de Neymar que encara té més incògnites que el FC Barcelona per conèixer el seu rival. Els carioques poden trobar-se, a més dels mexicans -classificats per a quarts-, el vencedor de la fase prèvia entre l'Auckland City neozelandès i el campió de la Lliga japonesa, com a amfitrió, i que encara està per decidir-se.

L'Al Sadd és un equip de Qatar que es va proclamar campió de l''AFC Champions League', després de tombar el Jeonbuk coreà a la final. L'Espérance tunisià, per part seva, és el flamant vencedor de la 'CAF Champions League'. El campió asiàtic o l'africà, doncs, s'enfrontaran al conjunt de Guardiola en la segona semifinal.