El migcampista del Barcelona Thiago Alcántara va encarregar-se ahir d'allunyar qualsevol mena de fantasma sobre l'anomenat "Virus FIFA" en assegurar que malgrat el massiu èxode d'internacionals, l'equip tornarà imminentment a la feina per centrar-se exclusivament en el partit d'aquest cap de setmana contra el Saragossa. "Venim de les seleccions, però això no ens treu les enormes ganes de guanyar aquest partit", va recalcar. Guardiola va recuperar en l'entrenament d'ahir tots els internacionals menys Messi, Mascherano i Alexis, que arriben avui.

El discurs del jove futbolista blaugrana també va tenir lloc per al seu germà, Rafinha. D'ell, Thiago només va tenir elogis: "És una gran persona i futbolista. Estic convençut que, amb el temp,s serà un gran. Fins a dia d'avui ell és molt feliç a Barcelona. Jo ja sé que em quedaré, com també que ell ho farà igualment", va declarar el futbolista, abans de recalcar que Rafinha" es troba "molt a gust" a Can Barça, desmentint així qualsevol intenció del seu germà d'anar-se'n al Reial Madrid, com s'havia publicat en els darrers dies. És més, el mateix Rafinha ampliarà el seu contracte amb l'entitat blaugrana en breu, ja que està previst que signi l'ampliació aquesta mateixa setmana, segons RAC-1.

També Thiago va parlar de la possible renovació de l'entrenador, Josep Guardiola: "Qui sigui del Barça, comptant-hi també els jugadors que en formem part, sempre voldrem que Guardiola ?segueixi aquí", va dir.

El Barcelona, juntament amb el Santos, l'altre gran favorit a la victòria final, coneixeran avui mateix els seus possibles rivals en el Mundial de Clubs de la FIFA, competició que torna al Japó després de dos anys a la Unió dels Emirats Àrabs i que es disputarà del 8 al 18 de desembre que ve.

El conjunt blaugrana, guanyador de la Lliga de Campions de la UEFA i campió del Mundial de Clubs el 2009; així com el Santos, vigent campió de la Copa Amèrica, estan directament classificats per a semifinals. Per tant, si superen als seus oponents en la penúltima ronda, protagonitzarien la final desitjada: la que enfrontaria el que per a molts és el millor equip del món amb el millor Santos de la seva història recent. Un duel que permetria a Leo Messi, el millor jugador del moment, veure's les cares amb Neymar.

Cinc clubs barallaran per guanyar-se el dret a mesurar-se als dos grans d'aquesta competició: el Sadd de Qatar, l'Esperance de Tunísia, el Monterrey de Mèxic, l'Auckland City neozelandès i l'equip amfitrió, que serà el campió de la Lliga japonesa, a la qual encara aspiren, a falta de dues jornades per a la seva conclusió, el Gamba Osaka, el Kashiwa Reysol i el Nagoya Grampus.