Dissabte Montilivi veurà en acció dos gironins que s'estan reivindicant amb el Sabadell aquesta temporada. Són Hèctor Simón (Llançà,1984) i Òscar Ramírez (la Bisbal, 1984), dos homes als quals aquest estiu els ha tornat a passar el tren de 2a A i no l'han deixat escapar. Hi han pujat i no en pensen baixar. Tant Simon com Ramírez són indiscutibles en un conjunt vallesà que sembla que perd pistonada després d'un començament de temporada estratosfèric. Si la ?contrac?tura muscular que arrossega el bisbalenc l'hi permet, tots dos tenen un lloc assegurat a l'equip dissabte. En tenen ganes, per un motiu o per un altre, de jugar i fer un bon partit davant l'afició gironina per, sobretot, trencar una mala ratxa que ja fa 5 jornades que dura i que comença a preocupar. Tampoc gaire perquè amb 21 punts el coixí és més que ampli com per mirar-se el perill amb prismàtics i assegut al sofà però sempre tenint present que no hi ha lloc per a confiances.

Hèctor Simon ha recuperat el somriure a La Nova Creu Alta. El llançanenc va aterrar a Montilivi l'estiu del 2008 encara amb l'etiqueta de promesa de l'Espanyol. Venia de deixar enrere una lesió de cervicals que l'havia tingut més d'un any fora de combat però mai va ?gua?nyar-se la confiança d'Agné. "No era una petició seva i em va costar molt", recorda Simon que destaca que va arribar al Girona "pel que havia fet abans de lesionar-me". A Montilivi va gaudir de ben poques oportunitats i al gener, Agné li va ?obrir la porta. Se'n va anar a la Cultural on les coses tampoc li van sortir i, l'estiu següent va reincorporar-se al Girona. El nou entrenador, Cristóbal, tampoc hi va confiar i el club li va rescindir el contracte el gener del 2010. Benidorm i Castelló van ser els seus desstins abans que el Sabadell el recuperés per al futbol d'elit. "El primer any m'ho havia de guanyar jo i no en vaig saber. Potser no estava preparat. En canvi a la segona etapa, crec que vaig merèixer més oportunitats. Vaig quedar molt més decebut", explica. Per tot plegat, el de Llançà no guarda "gaire bon record" de la seva etapa al Girona. Amb tot, Hèctor Simon no té la sensació d'estar-se traient cap espina. "Treballo per als que em donen suport. No tinc temps per a la gent que potser va dir que no podia jugar a aquest ritme", diu.

A Sabadell torna a ser aquell pelotero que despuntava a l'Espanyol. Indiscutible al mig del camp, Simon ha estat un dels artífexs del gran inici arlequinat. Ara, l'equip encadena 5 partits sense guanyar i dues derrotes doloroses (5-0 a Tarragona i 0-3 contra el Còrdova) que han fet entrar dubtes entre l'afició. "Lluny d'enfonsar-nos el que busquem és recuperar la versió d'abans", diu. A Girona es trobaran un equip necessitat però que sembla que va a l'alça. "Els resultats manen i el Girona està més necessitat, és evident".

Menys especial serà el partit per a Ramírez. El bisbalenc mai ha jugat al Girona i tampoc el "capfica" saber per què mai el club s'ha interessat per ell. Ramírez es va fer a la FE Figueres i després de despuntar al primer equip -on va coincidir amb Migue- va passar pel Badalona i va tastar la 2a A al Sevilla Atlètic. Tres anys després ha tornat a la divisió de plata, on s'ha apropiat de seguida del carril dret de la defensa del Sabadell. La seva baixa es va notar en la derrota contra el Còrdova i per això confia recuperar-se per jugar dissabte. Ramírez no creu que sigui "inesperat" el gran començament de temporada. "Tot és per la feina diària", diu. En aquest sentit, l'ex del Badalona rebutja parlar de crisi per valorar la situació actual. "Ni abans érem tan bons ni ara tan dolents", assegura. Ramírez aposta per un bon resultat a Montilivi. Tot i això considera que "veient els jugadors que té el Girona costa de creure que siguin a baix. Suposo que tard o d'hora se'n sortiran".