El pivot de Los Angeles Lakers, Pau Gasol, ha reivindicat la seva intenció de tornar al Barcelona si finalment es cancel·la la temporada. "Tant al Marc com a mi ens agradaria jugar al Barça. Em costaria imaginar el meu germà en el Reial Madrid. Molts equips es veurien reforçats amb diferents fitxatges. Els millors jugadors del món es poden quedar lliures i desitjosos de jugar en equips d'altres lligues", ha conclòs.

Així mateix, el germà dels Gasol ha reivindicat "un tracte just" per als jugadors de la NBA, una vegada conegut que el desacord entre el sindicat i els propietaris passarà a mans d'advocats amb una demanda als tribunals, i alhora ha criticat la poca flexibilitat dels propietaris dels equips.

"Els jugadors volem un tracte just, hem cedit molt; no es pot dir el mateix de tothom. Seguim sense perdre l'esperança. És un moment dur per als jugadors que juguem a la NBA. Espero que amb la dissolució del sindicat la situació millori. Moltes gràcies pel vostre suport durant aquest moment. Esperem poder gaudir del millor bàsquet molt aviat", ha assenyalat Gasol en el seu compte de Twitter.

El català creu que "els advocats negociaran de diferent manera que els jugadors". "A cada moment hem anat cedint en cada reunió i amb sentit comú ho hem deixat als advocats. Tant de bo se solucioni aviat, el nostre desig és jugar i fer el que ens agrada", ha reiterat en declaracions a la SER recollides per Europa Press.

Gasol estima que "hi haurà coses que canviaran" en el futur a la NBA per la gravetat d'un conflicte que "està danyant la imatge de la lliga" especialment als Estats Units, on "l'aficionat està bastant dolgut" i tampoc entén per què passa això".

"Són molts detalls i al final és difícil entendre-ho. L'any passat va ser històric en productivitat i nivell de negoci. Hi ha tantíssims detalls que és impossible entendre aquest desacord tan gran. És molt més que un repartiment de beneficis", ha analitzat.