La selecció espanyola de futbol tanca aquesta nit (22.05, La1) l'exercici 2011 amb un nou amistós, aquest teòricament de menor exigència, davant la modesta Costa Rica, davant la qual vol aconseguir la victòria per oblidar la derrota de dissabte a Wembley contra Anglaterra. Els objectius del combinat de Del Bosque són clars: guanyar, fer-ho de la millor manera possible, i tornar a casa sense cap ensurt en forma de lesió, sobretot en un moment important de la temporada per a tots els internacionals, que van encarar amb el millor bon humor possible el llarg viatge des de Londres fins a Centreamèrica. El principal atractiu del partit, confirmat per Del Bosque, serà la titularitat d'Iker Casillas que, d'aquesta manera, complirà el seu partit número 127 amb la selecció i superarà el registre d'Andoni Zubizarreta per a convertir-se en el jugador espanyol que més vegades ha estat internacional.

La selecció va ensopegar dissabte contra una Anglaterra que, en una versió grisa i jugant com un equip petit, va treure una victòria per 1-0, en un duel en què els espanyols van millorar en relació amb altres amistosos de nivell com els de l'Argentina, Portugal i Itàlia, però als quals els va faltar profunditat i efectivitat per haver acabat amb millors sensacions. Per això, la principal preocupació és de la faceta ofensiva, en què l'opció de jugar amb Silva de fals davanter no va donar l'efecte desitjat, encara que Espanya va ser la propietària de la pilota i del partit. Així, el més probable és que Del Bosque opti per un davanter centre pur, amb possibilitats per a Fernando Torres, davant una nova oportunitat de recuperar galons.

A més a més, amb la titularitat de Casillas la defensa seria pràcticament nova amb Arbeloa repetint, però en el lateral dret, Albiol i Puyol com a parella de centrals, i Monreal, en el lateral esquerre. Al centre del camp, el dubte està a saber si Del Bosque donarà descans als tres fixos del mig com són Busquets, Xabi Alonso i Xavi. A dalt, Fernando Torres, Mata i Reyes podrien ser el trident.