Aquesta passada setmana, els socis del Sant Josep i de l'Uni han estat rebent a casa els nous carnets conjunts amb el flamant logo del Tots Som Girona. Els aficionats dels dos equips tenen entrada lliure als partits de bàsquet, però més enllà dels carnets i la nova publicitat al centre del parquet de Fontajau, el projecte poliesportiu de Josep Delgado es va enfonsant a poc a poc. Uni Girona i Sant Josep passen per greus problemes econòmics, en part pels incompliments de l'actual contracte de patrocini, i ara han rebut una proposta dels dirigents del club de Montilivi per canviar les relacions contractuals incloent una notable rebaixa de les condicions econòmiques. Uni i Sant Josep deixarien de tenir contracte amb el Girona FC per passar-lo a tenir amb una nova fundació anomenada Tots Som Girona i, en el cas de l'equip femení, la contraprestació econòmica pel patrocini passaria dels actuals 125.000 euros anuals a 85.000. El club de LEB Or només rebria al voltant de 100.000 euros dels 200.000 que té firmats, segons ha pogut saber Diari de Girona. Una proposta que, però, permetria als dos clubs rebre una part d'aquest diners de manera immediata (ara no cobren les mensualitats pactades) i que està més a prop de ser acceptada per l'Uni que no pas pel Sant Josep, que té la particularitat de tenir un contracte més llarg. El patrocini del Girona amb l'Uni només és fins a final d'aquesta temporada mentre que el del Sant Josep és fins al juny del 2013.

El canvi de tenir contracte amb el Girona FC a tenir-lo amb una nova entitat anomenada Tots Som Girona, sigui aquesta una fundació o un club esportiu de nova creació, pot ser interpretat com un primer pas de la desvinculació futura de les tres parts. No és el mateix tenir contracte amb una SAE com el Girona, amb l'aval de la firma del president Ramon Vilaró, que amb aquesta nova entitat, de la qual es desconeix absolutament tot.

Les negociacions, per acabar de concretar les xifres i els terminis de pagaments, seguiran en els propers dies amb la voluntat de tancar ja un acord aquesta mateixa setmana. Sense entesa entre les parts, i si el Girona segueix incomplint els pagaments, Sant Josep i Uni podrien entrar en una situació econòmica més delicada sense cap més opció per pagar les fitxes de les plantilles o els diferents viatges que amb els diners que avancin els directius, com ja ha assat en tots dos casos aquesta mateixa temporada.