El pilot britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ha conquistat el triomf per davant de Fernando Alonso (Ferrari) al Gran Premi d'Abu Dhabi, marcat per l'error del fins ara infal·lible Sebastian Vettel (Red Bull), que ha sortit des de la ' pole 'i ha hagut d'abandonar a la primera volta.

L'alemany ha patit una sortida de pista al segon revolt del circuit que ha danyat el seu Red Bull i l’ha obligat a una sorprenent retirada. L'absència del bicampió mundial ha obert la lluita pel triomf i l'èxit ha estat per a Hamilton, que ha aguantat la pressió d'un gran Fernando Alonso, segon classificat i aspirant al subcampionat mundial en l'última carrera de l'any al Brasil d'aquí a dues setmanes.

En un Mundial aclaparadorament dominat per Vettel, autor d'11 victòries i 14 'poles', la sorpresa ha sorgit al poc temps d’encendre’s el semàfor verd. La punxada en una roda ha provocat la sortida de pista al segon revolt del pilot de Red Bull, que havia completat una sortida impecable.

El seu monoplaça ha quedat danyat i el seu equip ha constat en els boxs que els danys en el vehicle l’obligaven a la retirada. Per primera vegada des del Gran Premi de Corea de la temporada passada, fa més d'un any, Vettel ha hagut de veure la cursa pels monitors amb gest contrariat.

L'abandonament del 'tirà' del Mundial ha obert el ventall d'aspirants, però Hamilton no ha donat opcions a Alonso, l'únic que ha pogut seguir el seu ritme en el complicat circuit àrab. El britànic, que ha sortit des de la segona posició, ha agafat el liderat després del fiasco de Vettel i ja no l’ha deixat anar en tota la carrera.

El tercer triomf de la temporada i 17è de la seva carrera ha estat especialment emotiu per a Hamilton, immers en un període difícil tant en el terreny personal com en l'esportiu. Les llàgrimes al podi del pilot de les 'fletxes platejades' han tancat un triomf incontestable després d'una lliçó de pilotatge sense fissures.

L'altre gran protagonista de la carrera ha estat Alonso, que ha completat una gran actuació. Amb una volta inicial meteòrica en la qual ha remuntat del cinquè al segon lloc, l'asturià s’ha postulat per a la victòria i ha buscat l'avançament allargant al màxim la seva segona parada, però no ha pogut aspirar a l'èxit tot i que Hamilton mai s’ha escapat més enllà d'uns pocs segons.

La "carrera perfecta" d'Alonso, com ell mateix l’ha definit en la roda de premsa posterior, li permet seguir en la lluita pel subcampionat mundial, ja que es troba a deu punts de Jenson Button (McLaren-Mercedes), que ha guanyat a Mark Webber (Red Bull) la batalla per tancar el podi a Yas Marina.

Pitjor li ha anat la jornada a Jaume Alguersuari; en cap moment ha pogut accedir a la lluita pels punts i ha finalitzat en quinzena posició dins d'un mal dia per Toro Rosso, ja que Sebastien Buemi s’ha vist obligat a abandonar a la primera meitat de la carrera.