"Good evening Mr. Mansell" (bona nit senyor Mansell) felicitaven per ràdio el ja bicampió alemany, Sebastian Vettel (Red Bull) després de batre Lewis Hamilton (McLaren) i adjudicar-se el primer lloc de la graella per a la cursa d'aquest migdia a Abu Dhabi (14.00 hores, TV3 i La Sexta). I és que ahir, Sebastian Vettel va sumar la seva catorzena pole de la temporada i, d'aquesta manera, va igualar el rècord de primeres posicions en una mateixa temporada que el 1992 va establir el britànic Nigel Mansell (14). De la seva banda, Fernando Alonso (Ferrari) començarà des del cinquè lloc per vuitè cop.

A Abu Dhabi, la sessió va estar plena d'emoció. El petit "kaiser" va enfilar-se a dalt de la taula en el seu últim intent, quan va batre al que semblava el pilot més en forma del cap de setmana, Hamilton. L'anglès havia dominat en dos de les tres sessions lliures, i també va ser el millor en les dues primeres rondes de la sessió de classificació, així que va arribar a la Q3 com un ferm candidat a frenar a Vettel. Però el germànic es va tornar a treure de la màniga l'as que sempre es guarda, i el va posar sobre la taula en el moment decisiu per superar per 141 mil·lèsimes al campió del món del 2008.

Vettel estava empatat fins ahir amb tretze poles en un mateix any amb el francès Alain Prost (1993) i el brasiler Ayrton Senna (1988 i 1989). A més a més, el campió del món els dos últims anys i més jove bicampió de la història del Mundial de Fórmula 1, tindrà l'oportunitat de batre la plusmarca que des d'ara comparteix amb Mansell. Serà al Gran Premi del Brasil, a Sao Paulo el 26 de novembre, en la vigília de l'última cursa del Mundial. Avui, a més a més buscarà el seu dotzè triomf del curs, que si obté el situaria a un només de la plusmarca absoluta de triomfs en un mateix campionat, que des del 2004 posseeix, amb tretze, Michael Schumacher.

Des de la segona fila del circuit Yas Marina hi arrencaran el britànic Jenson Button (McLaren) i l'australià Mark Webber (Red Bull), mentre que a la tercera hi haurà els dos homes de Ferrari, amb Fernando Alonso per davant de Felipe Massa, protagonista ahir d'una neutralització en la Q2 quan va passar per damunt d'una protecció de plàstic que va quedar al mig de la pista.

En el seu objectiu per tornar a estar als punts i superar a Sauber en la classificació d'equips, Jaume Alguersuari (Toro Rosso) sortirà quinzè després de quedar-se molt lluny de la Q3.