Nico Terol ha inscrit el seu nom en la història del Campionat del Món en convertir aquest diumenge en l'últim Campió Mundial de 125cc. El valencià del Banki Aspar ha arrencat des de la tercera línia de graella, disposat a mantenir la calma en una carrera que ha començat sense pluja però amb un temps desagradable i amb l'asfalt una mica humit.

Terol només necessitava un onzè lloc en el cas que el seu rival Johann Zarco aconseguís la victòria, però en aquesta ocasió el suspens no s'ha perllongat fins al final. El francès del AvantAirAsia All, que havia fet de la regularitat i la consistència la seva major arma al llarg de la temporada, s'ha anat a terra en la tercera volta, traït potser pels nervis o per una pista encara relliscosa després de la pluja caiguda a primera hora.

Aclarida la gran incògnita sobre el guanyador del títol, la cursa ha desplaçat els seus focus d'interès. Un d'ells era si Terol, que rodava en posicions conservadores, podria arribar a una de les places del podi. L'altre, ha estat l'encesa duel entre Sandro Cortese (Intacto Racing Team Germany) i Maverick Viñales (Blusens by Paris Hilton Team) per la tercera plaça del Campionat. Els dos rivals han lluitat aferrissadament fins que l'alemany s'ha anat a terra en l'equador de la carrera.

Aquest incident ha deixat a Héctor Faubel i Viñales al capdavant de la prova però Terol no ha trigat a unir-se al duo i junts han cavalcat durant les següents voltes i fins al final al capdavant de la carrera. El jove pilot de Roses ha serrat les dents en els últims girs i ha creuat la meta en primera posició, ni més ni menys que el seu quart triomf de l'any, el segon consecutiu després de la victòria de fa dues setmanes a Malàisia. Terol ha creuat a 3 segons de Viñales i ha recollit a continuació una bandera amb la cara de Marc Simoncelli per celebrar el seu històric triomf homenatjant al motociclista italià. La jornada s'ha convertit en una gran festa espanyola, ja que Héctor Faubel ha completat el podi de Xest.

Amb el seu èxit d'avui, en el mateix circuit on va fer el seu debut al Campionat del Món de 2004 com a pilot substitut, aquest alcoià de 23 anys segueix els passos dels seus compatriotes Julián Simón i Marc Márquez, els pilots que han fet visible el fort domini espanyol en la categoria en els últims anys.