El Girona no caminarà sol a Barcelona. Més d'un miler d'aficionats, abonats i no abonats de l'entitat de Montilivi, es desplacen avui cap a la capital catalana amb una única missió; fer el que calgui perquè el seu equip s'emporti els tres punts del Miniestadi en el que es convertirà en el desplaçament més massiu en la història del club.

Ara fa tot just una desena de mesos, el Girona trencava tota mena de registres, precisament, en la vigília d'un partit al camp del Barça B. En una iniciativa pràcticament calcada a la d'aquesta temporada, el club aconseguia reunir a un miler d'aficionats que van encarregar-se d'omplir dels colors blanc-i-vermells les graderies del "Mini" en un derbi que va decantar-se cap al bàndol gironí gràcies a un gol "in extremis" del davanter serbi Ranko Despotovic, jugador que avui es guanya les garrofes a la Lliga japonesa.

Aquest vespre, l'estadi del filial blaugrana viurà una experiència similar, encara que el gruix d'aficionats del Girona serà, fins i tot, encara més elevat. Ho confirmava ahir l'entitat de Montilivi, quan passades les 6 de la tarda havia superat ja els 1.000 inscrits en una iniciativa que permet als seguidors del conjunt gironí viatjar a Barcelona i veure en directe el partit de franc, en el cas dels abonats.

Encara no hi ha xifres definitives, ja que els aficionats tenen temps fins avui per apuntar-s'hi (les oficines de l'estadi estaran obertes de 10 del matí a 12 del migdia), amb el que s'espera que se superi amb escreix el miler de seguidors, sobrepassant d'aquesta manera els històrics registres que s'aconseguien el passat mes de gener, quan el club va ser capaç de fletar fins a 16 autobusos.

Sobre aquesta incontestable resposta de l'entorn es pronunciava ahir el defensa de la primera plantilla Migue González, qui no va dubtar a "agrair" el gest dels seguidors i de reconèixer que el caliu de la pròpia afició blanc-i-vermella és un factor que els pot anar d'allò més bé per esgarrapar un resultat positiu del Miniestadi: "Si ve tanta gent com la temporada passada, hi tenim molt a guanyar. Es faran notar i això juga al nostre favor".