A Lloret no el volen, però Josep Lluís Blanco no es quedarà sense organitzar la cinquena edició de la seva "Sansi", que canviarà els carrers de la població natal de l'obstaculista olímpic pels de localitat barcelonina de Viladecans. Blanco va fer públic ahir que, davant la manca de permís de l'Ajuntament de Lloret -ha organitzat una cursa alternativa- , "La Sansi 5" se celebrarà a Viladecans el proper 18 de desembre a Viladecans amb un recorregut de cinc quilòmetres. Les desavinences entre Blanco i l'Ajuntament de Lloret es remunten a abans de la quarta edició, que l'atleta ja no va córrer en tenir la llicència retirada, i es varen agreujar arran de confirmar-se la sanció de dos anys per dopatge.

Josep Lluís Blanco, que continua defensant la seva innocència pel cas de dopatge pel qual està sancionat, havia protagonitzat diferents actes públics de protesta per l'actitud de l'Ajuntament, però finalment ha tirat la tovallola i farà la cinquena Sansi a ?Viladecans. L'atleta també és l'organitzador de la cursa de Sant Silvestre del Masnou (26 de desembre).

A Viladecans, Blanco hi espera recaptar al voltant de 3.000 euros per a La Marató de TV3 en un gest promocional que ja feia a Lloret, on des de sempre havia tingut molt suport de cares conegudes de la televisió catalana (Arcadi Alibés, Xavier Bonastre) a més de comptar entre els participants amb atletes de renom com Reyes Estéves, Juan Carlos Higuera, María Vasco, Fermín Cacho, Martín Fiz o altres esportistes i exesportistes d'elit com Tommy Robredo, Almudena Cid, Melcior Mauri, Gervasio Deferr o Andrei Xepkin.

En alguna de les edicions lloretenques de "La Sansi" havia arribat a reunir al voltant de 4.00o participants, que era la xifra que també s'havia marcat per a aquesta edició per la qual Blanco assegurava tenir lligada la presència d'un altre gran de l'atletisme espanyol Marta Domínguez. La palentina era, segons Blanco, un dels 800 participants confirmats per la cursa de Lloret de Mar. Ara, en principi, la majoria d'aquests atletes haurien d'anar a Viladecans tot i que ahir Blanco no va confirmar si Marta Domínguez correria a la localitat barcelonina el diumenge 18 de desembre.