El Barcelona Regal rep aquest vespre al Palau Blaugrana (20.45, Esport3) al campió italià, el Montepaschi de Siena, en el duel estel·lar de la primera fase de l'Eurolliga, amb el lideratge del grup D en joc. L'equip català i l'italià han complert els pronòstics i compten els tres partits disputats per victòries, per la qual cosa el duel d'avui adquireix una importància capital per obtenir el lideratge. "Qui guanyi el partit sortirà reforçat", argumentava ahir el tècnic del Barça, Xavi Pascual.

Será un duel d'altura en el qual s'enfrontaran algunes de les millors estrelles del continent, en un Palau que viurà el primer gran partit de la temporada. Per un costat, hi haurà blaugranes en un gran moment de forma com Juan Carlos Navarro i l'eslovè Erazem Lorbek, i pel costat italià una nòmina de grans jugadors, inclòs l'australià David Andersen, amb passat al Barcelona, amb el qual va conquistar la Lliga de la temporada 2008-09.

Els de Xavi Pascual intentaran donar un cop sobre la taula en l'Eurolliga en un partit entre dos dels clars favorits a ser en la fase final d'Istanbul. Actualment, el Montepaschi és colíder de la Lliga italiana i el seu tècnic, Simone Pianigani, ha assegurat que aniran a totes en aquest partit.

Xavi Pascual va dir, per la seva banda, que el duel d'avui és "un dels millors partits que es poden veure ara a Europa". El preparador blaugrana va afegir que el conjunt italià, invicte en el grup al costat del Barça, "és un rival de primera", a més d'estar convençut que és un dels candidats "per estar a la final entre quatre d'Istanbul". L'entrenador blaugrana preveu un partit molt igualat.