El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha advocat aquest dilluns per la disminució progressiva dels equips que integren la Lliga BBVA, fins a arribar als setze membres, i per un nou sistema de repartiment dels drets de televisió semblant al de la Premier League o la Sèrie A.

Rosell, que ha exposat aquestes i altres idees a l'International Football Arena, celebrat a Zuric (Suïssa), ha argumentat que per a la viabilitat econòmica de la competició i reduir salaris caldria reduir a 18 equips en primera instància, i 16 al final del procés, els integrants de la Lliga BBVA, actualment vint.

En aquest sentit, ha acceptat que la competició espanyola passa per moments econòmics difícils i que tots els clubs deuen diners als bancs, tot i que ha dit que les quatre entitats que són propietat dels seus socis --Barça, Madrid, Athletic i Osasuna-- estan "sota control".

"Pel que fa als altres setze equips, alguns d'ells estan en mala posició i no crec que es recuperin; potser el pròxim any baixaran a la Segona o Tercera Divisió, o desapareixeran", ha aventurat.