És massa tòpic resumir la feina del regidor d'Esports dient que fa poc més que anar a les llotges i assistir a presentacions?

No és un tòpic, és una mentida! Hi ha molta feina a fer i t'enganxa. Toquem més temes dels que la gent es pot pensar: ens vénen a veure ara moltes entitats, per exemple relacionades amb temes de salut, que ens demanen si és possible que tinguem en compte que duen a terme una activitat relacionada amb l'esport. Amb això els vull dir que es poden fer polítiques d'esports des de molts àmbits.

S'ha de separar entre les ajudes als clubs d'elit i les que van per a entitats sense ànim de lucre o per a l'esport base?

Si, són coses diferents i el que nosaltres hem d'intentar és no deixar de banda cap d'aquests dos aspectes. No podem deixar de tenir cura de l'esport professional, però de la mateixa manera hem d'estar al costat de l'esport base o d'aquelles disciplines més minoritàries. No oblidem que l'esport fa una funció també educativa i d'integració social. És bàsic el contacte amb les entitats i és una eina també per fer ciutat.

En època de retallades, com afectarà la crisi la seva àrea?

En principi no hi ha cap missatge intern de retallada, tot i que ara tot just estem iniciant el procés de confecció dels pressupostos. La meva intenció seria, com a mínim, poder mantenir la dotació d'aquest darrer any, que era de 2,7 milions d'euros. Aquesta xifra inclou les ajudes als clubs, les beques que es puguin donar, el manteniment d'instal·lacions...

En l'anterior mandat va haver-hi sobre la taula el debat sobre la construcció d'un pavelló a la Devesa. Descartada aquella opció, vostès defensen fer-ne un a Santa Eugènia-Can Gibert.

Sí, entenem que s'han de descongestionar els equipaments que ja hi ha i a l'hora de prioritzar una zona s'ha escollit aquesta. En aquest projecte aprofitem la subvenció que ja havien donat el Consell Català de l'Esport i la Diputació per fer un nou pavelló a Girona. Jo no havia vist el projecte de l'equipament de la Devesa, però el que pretenem amb aquesta instal·lació és donar vida a la ciutat i al barri. Amb aquesta acció, com diu l'alcalde, aconseguim un efecte multiplicador de la inversió pública perquè el pavelló es farà en uns terrenys que ens cedirà Ensenyament inclosos dins de l'escola Montfalgars, amb el vistiplau del centre i de l'AMPA.

Quan compten poder disposar d'aquest equipament?

El projecte ja el tenim i hem presentat la documentació al Consell Català de l'Esport. Un cop signem el conveni, s'iniciarà tot el procés. Esperem que pugui anar tot prou ràpid com per tenir-lo a punt el setembre de l'any que ve, amb l'inici del curs 2012/13.

Des de l'ascens del Girona FC a Segona A s'ha fet un gran rentat de cara a Montilivi. Quina relació mantenen amb el club? S'han de fer noves obres a l'estadi?

Amb el Girona ja hi hem començat a parlar. De moment seguim amb el conveni vigent, fent el manteniment de la instal·lació i aportant 35.000 euros per la gespa, però voldríem fer-ne un de nou per ampliar la col·laboració i arribar a més acords. Noves millores a fer? Això és una cosa que s'ha de parlar amb ells. Però d'entrada no hi ha cap obra en previsió.

A l'hora de parlar d'un nou conveni, què els demana el club?

Per exemple, que la marca Tots Som Girona tingui un abast més ampli. I a nosaltres ens pot interessar que venguin la marca Girona en els desplaçaments. No és només una qüestió monetària, és una col·laboració més àmplia.

El Girona patrocina el Sant Josep i l'Uni de bàsquet, entre d'altres, i defensa el Tots Som Girona. Vostès se'l creuen aquest projecte?

Sí, és un projecte creïble i que pot ser molt maco per a l'esport perquè no només comprèn la disciplina professional, també afecta l'esport base.

Però els consta que els dos clubs de bàsquet han tingut o tenen dificultats per cobrar els acords de patrocini?

Bé, fins ara hi ha hagut alguna petita dificultat perquè hi havia algun tema que no s'havia fet com ara posar el lema Tots Som Girona al cercle central de Fontajau (es va fer la setmana passada). Se suposa que ara tot ha de tendir cap a la normalitat.

El Sant Josep ha tingut i té un gran suport institucional, però en els dos últims anys no els han sortit mai els números. L'Ajuntament s'arrisca avalant-los?

Si l'alcalde hagués pensat que era un risc, no ho hauria fet. S'iniciava el mandat i la junta directiva, que havia agafat el projecte en unes circumstàncies dures després de la fallida del bàsquet ACB, necessitava aquesta ajuda. No es podia deixar caure el projecte i el que hem de fer ara és que sigui sostenible i econòmicament viable. L'aval, però, no es pot executar de cap de les maneres el juny que ve i confiem que sigui així.

En ser l'Uni un club de bàsquet femení, se'ls ha d'ajudar més? Hi ha d'haver discriminació positiva?

Penso que no. Els projectes viables, creïbles i amb futur mereixen l'ajuda, i també s'ha de tenir en compte la categoria. En tot cas, l'Uni ha fet i fa una gran feina.

Una reclamació històrica de l'Uni és que la seva subvenció és més baixa que la del Sant Josep.

Ho sé. És una realitat, però no són moments per anar-ho igualant. Ho hem d'intentar, aquesta voluntat hi és, i l'anterior equip de govern també pensava d'aquesta manera, però sempre dins de la mesura de les possibilitats.