El Setmanari de l'Alt Empordà i el web FutbolEmporda.cat volen premiar als jugadors més decisius de les lligues amateurs del futbol altempordanès. Amb la col•laboració del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, ambdós mitjans lliuraran, al final de la temporada, un trofeu al màxim golejador i al porter menys golejat de cada categoria.

Sota el títol "Amos de l'Àrea", es distingiran, tant en lligues masculines com femenines, els 10 futbolistes d'equips de l'Alt Empordà més encertats: els cinc pitxitxis, i els cinc porters menys golejats que hagin disputat, mínim, el 50% dels partits.

A Primera Catalana , es reconeixerà el pitxitxi i el porter menys golejat d'entre els dos equips altempordanesos participants: Peralada i Figueres. A una categoria inferior, Segona Catalana, el premi es repartirà entre l'Escala, la Jonquera i l´Agrupació Esportiva Roses. El grup 15 de Tercera Catalana també es guardonarà al davanter i al porter més encertat d'entre els 12 equips altempordanesos de la lliga.

Per la seva part, a Quarta Catalana, s'unificarà el reconeixement entre els 24 equips de casa dels grups 30 i 31. En futbol femení, i en haver-hi només una categoria amateur on hi participin equips altempordanesos, els cinc conjunts representants (Bàscara, Cabanes, Peralada, Portbou i Sant Pere Pescador) de Primera Divisió optaran al guardó.

Es podrà seguir l'evolució de les posicions capdavanteres d´ambdues llistes a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà i als webs Emporda.info i FutbolEmporda.cat