Xavi Julià colpejava ahir, de manera més que contundent, en el particular estira-i-arronsa que ha mantingut aquests últims mesos amb el Girona. El serial, amb el ja exdirector esportiu com a màxim protagonista, escrivia així una nova pàgina. I ja se'n porten un grapat. Després que dilluns rebés una carta d'acomiadament procedent en la qual se l'atacava a tort i a dret, Julià va decidir ahir rebatre, punt per punt, les acusacions cap a la seva persona. Ho va fer durant una hora, temps durant el qual va criticar amb duresa la figura del màxim accionista Josep Delgado, alhora que va reconèixer que té la ferma intenció de presentar una querella contra el president Ramon Vilaró.

Julià havia aguantat el fort xàfec que li havia caigut al llarg dels darrers mesos. Superat el capítol de l'ERO, tot semblava que es calmava quan ara fa un parell de setmanes el club el ratificava en el seu càrrec. Dilluns, però, la situació girava per complet. El Girona enviava una carta a Julià, enumerant una vintenta de punts que, teòricament, justificaven l'acomiadament improcedent que se li notificava. Va respondre ahir davant els mitjans el mateix Julià a aquest escrit. I va fer-ho amb contundència: "El document no s'aguanta per enlloc. Són 30.000 mentides que s'encarregarà de valorar un jutge. No tinc por, tinc la consciència molt tranquil·la perquè sempre m'he degut al Girona. Tot el que es diu en aquesta carta es mentida".

Julià va assenyalar aquest escrit com la culminació d'una estratègia orquestrada per Josep Delgado i va justificar aquesta a una voluntat merament personal del màxim accionista de l'entitat, a qui va definir com "un personatge" que "no estima el Girona", sinó que "s'estima només a si mateix".

Va explicar el ja exdirector esportiu que la tensa relació entre ell i Delgado naixia en la mateixa negociació del seu contracte. "De bon començament no li vaig caure bé. Vam pactar de bon inici que jo signaria per tres temporades; en pocs dies va canviar de parer i em va dir que només em volia per un any i m'hi vaig negar. Aquí va començar tot", recordava Julià, qui va disparar amb bala i sense descans contra el màxim accionista de la SAE blanc-i-vermella: "Ell és el màxim responsable de tot. Ell i tota la gent que li diu a tot que sí, els únics que encara segueixen al club. Per exemple Kat Gorska o Bartomeu Jofre; persones que no són de Girona, que han vingut aquí a no se sap què i no en tenen ni idea de futbol. Aquesta és la gent que portarà el Girona a una situació complicada". I encara més: "Delgado ha posat en perill el futur de l'entitat", criticava, abans d'assenyalar que part del Consell s'ha tornat "boig" en voler "justificar el que és totalment injustificable", referint-se a la majoria de decisions que prenen, com ara el fet d'acomiadar-lo.

Julià es mostrava sobretot molest amb l'acusació d'haver "cobrat comissions" en les operacions de compra i venda de futbolistes que apareixia en la carta que dilluns li facilitava el club, escrit que porta la signatura del president Ramon Vilaró, encara que Julià revelava que havia estat redactada per Ricard Capdevila (secretari del Consell) i Joaquim Boadas de Quintana (portaveu): "Qui diu això que ho demostri, perquè és mentida. Així que no em queda més remei que querellar-me contra en (Ramon) Vilaró. No tinc res en contra d'ell, però amb la seva signatura m'acusa d'una cosa que no és certa. Hauria de demandar Delgado, però ell s'amaga. És molt fàcil atacar d'aquesta manera des de la distància". Sobre aquest tema, l'exdirectiu blanc-i-vermell va explicar que ha tingut "molt bona" relació amb "tots" els representants i que, si fos necessari, "pregunteu a ells si he cobrat alguna comissió".

Finalment, després de reconèixer que el Girona ha tingut "mala sort" de creuar-se amb Delgado, el "pitjor empresari que he vist mai en la meva carrera", Julià va assegurar que veu "impossible" arribar a un acord amb el club, perquè la seva única intenció és la de "cobrar el que diu el meu contracte".