L'empresa catalana 'caganer.com' ha presentat aquest dimarts més de quaranta noves figures per posar aquest Nadal en el Pessebre, amb els futbolistes Víctor Valdés, Cesc Fàbregas o Sergio Ramos com a principal novetat en l'àmbit esportiu.

Sens dubte, com a tradició catalana, l'equip que té més pes és el FC Barcelona, ja que molts membres de la seva plantilla tenen un caganer personalitzat, i han estat els últims a entrar en nòmina el porter Valdés i els dos fitxatges d'aquest estiu, Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez.

A més, el central Gerard Piqué ha estat renovat i compta també amb la seva caganera parella, la cantant colombiana Shakira. La mascota del RCD Espanyol, 'periquito', també estrena figura mentre que en el Reial Madrid els protagonistes són el seu capità, Iker Casillas, i el central Sergio Ramos.

Del món de la cultura, a més de Shakira, tenen nou caganer el cantant Mike Jagger i l'estàtua de Colom de la ciutat de Barcelona. També tenen la seva figura els personatges de còmic Superman i Astèrix i Obèlix i personatges infantils com Doraemon, Dora Exploradora, el Mic i els clics de Playmobil, en versió pagès i del FC Barcelona.

De la política, tenen el seu caganer l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l'exministre i candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. De l'àmbit internacional destaquen les figures de la política estatunidenca Sarah Palin i dels Ducs de Cambridge, Guillem i Kate Middleton.

Des del 1992 'caganer.com' treu al mercat cada any les novetats de la seva col·lecció de caganers i imatges per als pessebres. Per a aquest any 2011, s'afegeixen noves figures de col·lecció com el caganer cirurgià, l'arquitecte, el paleta, la periodista, el pilot, l'hostessa, el golfista, l'esquiador, el submarinista, el mosso d'Esquadra i la guàrdia reial anglesa. A més, es podran trobar noves versions dels caganers informàtic, bomber, nuvi i núvia.