Els mitjans de comunicació xinesos van destacar en les seves publicacions d'ahir el fet que el Reial Madrid decidís jugar per primera vegada en la seva història un partit de Lliga al matí, cosa que va permetre a molts seguidors del conjunt blanc al país asiàtic poder evitar aixecar-se ben d'hora com ho feien habitualment.

En fixar-se el partit contra l'Osasuna a les 12 del migdia, els aficionats xinesos van poder seguir el partit a les 19.00 hora local, quan normalment els enfrontaments de la Lliga espanyola solen disputar-se a la matinada.

Els diaris del gegant asiàtic no donen xifres concretes sobre l'audiència de l'enfrontament, però les estimacions que han aparegut en més d'un mitjà de comunicació giren al voltant de 60 milions d'espectadors (un càlcul que va facilitar la televisió de Pequín BTV, una de les quals va poder emetre en directe el partit del Reial Madrid d'aquest diumenge).

L'horari del clàssic

Precisament, l'horari de les 12 del migdia d'un diumenge podria ser el del proper clàssic de Lliga entre el Reial Madrid i el FC Barcelona que es disputarà aquest mes de desembre vinent. Així mateix ho assegurava pràcticament ahir la pàgina web de l'agencia oficial de notícies Xinhua, la qual va apuntar que com a mínim un dels dos enfrontaments entre els dos grans del campionat espanyol es disputarà en aquest horari.

Sobre aquests rumors i especulacions ahir es pronunciava el directiu del FC Barcelona Javier Bordas. Ho va fer en unes declaracions al programa Mas Esports de COMRàdio en les quals va assegurar que "m'agrada aquesta possibilitat. És una bona hora jugar a les 12. Caldria canviar alguns hàbits però els jugadors estan acostumats a adaptar-se al que sigui necessari".