El Vila-real va esgarrapar un punt de Cornellà-El Prat davant l'Espanyol, amb deu des del minut 74 per l'expulsió de Forlín, amb un plantejament purament defensiu en la primera part, reservant tot el seu futbol per als últims quinze minuts amb un Hernán Pérez molt actiu. Els de Garrido necessitaven puntuar després de l'eliminació de la Champions i l'enorme plaga de baixes i van sortir a la gespa a esperar els catalans. L'Espanyol va firmar un dels seus millors partits com a local, sobretot en la primera part, però va faltar-li el gol, malgrat els dos penals que va reclamar la graderia al col·legiat.

Després d'un xut des de la frontal de Borja Valero en el minut 2, la pilota va ser de l'Espanyol en exclusiva. El joc de bandes i la velocitat en les combinacions blanc-i-blaves van acorralar el Vila-real. Els catalans fins i tot van espantar als grocs amb un gol ben anul·lat d'Héctor Moreno després d'una centrada de Dátolo. La imatge dels futbolistes de Garrido va ser pobra. Marco Rubén amb prou feines va gaudir d'ocasions, mentre la resta dels seus companys es van limitar a esperar les constants escomeses locals, amb molta mobilitat a dalt. Tot el futbol de la tarda el posava l'Espanyol amb les diagonals de Sergio García, les centrades de Dátolo i Javi López, els intents de Romaric, en el doble pivot, des de la frontal, i les incursions d'Álvaro.

La segona part va començar amb polèmica: la graderia va demanar penal per una empenta de Musacchio a Álvaro dins de l'àrea en el 54. I un minut després, De Guzmán, que per un pam no va rematar a l'àrea petita, va obligar Cristian Álvarez a anticipar-se. El ritme dels de Garrido va créixer. Hernán Pérez va aprofitar aquesta bona dinàmica i va gaudir de la millor ocasió en el 60. El paraguaià va arrencar des de la dreta i va marxar de Dídac i d'Héctor Moreno. Marcos Rubén no va aprofitar la seva passada, però va deixar gelada la graderia blanquiblava. El partit va canviar. Va dominar la pressa dels locals per endur-se el seu premi. Apareixien més espais i el Vila-real va trepitjar amb freqüència l'àrea rival. Forlín va acabar expulsat en el 74 per una doble groga, la segona per una entrada a Oriol. Els locals van demanar mans dins de l'àrea de Catalá, cosa que no va ajudar a calmar una graderia indignada amb Fernández Borbalán. El Vila-real va concentrar tot el seu futbol en aquests últims 15 minuts. Mentre l'Espanyol es va agafar a les pilotes llargues i accions individuals, sense sort per desfer l'empat.