El pilot australià Casey Stoner (Honda), qui ja es va proclamar campió del món de MotoGP a Austràlia, ha aconseguit a Xest la seva dotzena classificació de l'any (1:31.851), igualant així el rècord que Mick Doohan aconseguís el 1997 de més victòries en 'pole position' en una única temporada.

Stoner no va tenir rival i Dani Pedrosa (Honda) es va col·locar en segona posició a més d'un segon de l'australià i podria finalitzar tercer del Mundial si acaba aquest diumenge per davant d'Andrea Dovizioso.

El mateix pilot italià va donar l'ensurt de la jornada en caure de la moto quan estava donant la seva última volta al circuit valencià. La pluja, que si havia estat present en la classificació de 125cc, no va aparèixer en la sessió de la categoria reina. El francès Randy de Puniet va finalitzar tercer, mentre que Dovizioso, tot i caure, va concloure quart.

Per la seva part, Álvaro Bautista (Suzuki) va completar una altra bona jornada i partirà des de la cinquena plaça, mentre que Héctor Barberá (Ducati) va finalitzar vuitè i Toni Elías (Honda), tretzè, en un altre dia marcat en el pàdoc per el record a Marco Simoncelli.