El Vila-real ha esgarrapat un punt de Cornellà-el Prat davant l'Espanyol, el qual ha jugat amb deu des del minut 74 per l'expulsió de Forlín, amb un plantejament purament defensiu a la primera part, reservant tot el seu futbol per als últims quinze minuts amb un Hernán Pérez molt actiu.

Els de Garrido necessitaven puntuar després de l'eliminació de Champions i l'enorme plaga de baixes i han sortit a la gespa a esperar els 'periquitos'. El conjunt català ha mostrat una de les seves millors partits com a local, sobretot a la primera part, però ha faltat el gol tot i els dos penals que ha reclamat la grada al col·legiat.

Després d'un tir des de la frontal de Borja Valero, en el minut dos, la pilota ha estat en exclusiva de l'Espanyol. El joc de bandes i la velocitat en les combinacions blanc i blaus han acorralat el Vila-real. Els catalans fins i tot han arribat a fer passar nervis als grocs amb un gol, ben anul·lat, d'Héctor Moreno després d'un centre de Dátolo al dotze.

La imatge dels futbolistes de Garrido era molt pobre. Pesaven molt les set baixes d'homes clau i l'eliminació de la Champions League. Marco Rubén amb prou feines gaudia d'ocasions mentre la resta dels seus companys es limitaven a esperar les constants escomeses locals, amb molta mobilitat a dalt.

Tot el futbol de la tarda l'ha posat l'Espanyol: les diagonals de Sergio García, els centres de Dátolo i Javi López, els intents de Romaric, en el doble pivot, des de la frontal i les incursions d'Álvaro.

La segona part ha començat calenta: la grada ha demanat penal per una empenta de Musacchio a Álvaro dins l'àrea en el 54. I un minut després De Guzmán, que per un pam no ha rematat a l'àrea petita, ha obligat a Cristian Álvarez a anticipar-se.

Hernán Pérez ha aprofitat aquesta bona dinàmica i ha gaudit de la millor ocasió en el 60. El paraguaià ha arrencat des de la dreta i se n'ha anat de Dídac i Héctor Moreno. El seu passi no l'ha aprofitat Marc Rubén, però ha estat suficient per deixar gelat a la grada blanc i blau. Ha estat la millor ocasió fins llavors del Vila-real.

El partit però ha canviat d'ànims. Forlín ha acabat expulsat en el 74 per una doble groga, la segona per una entrada a Oriol. Tot seguit, els jugadors 'pericos' han demanat mans dins l'àrea de Català, cosa que no ha ajudat a calmar una grada enfurismada amb l'estament arbitral. Però el Vila-real ha continuat atacant. De nou Hernán Pérez, al 77, ha tret tota la seva electricitat per deixar asseguda a mitja defensa de Pochettino i intentar un tir.

En la següent jugada, Marc Rubén ha posat a prova els nervis dels jugadors de l'Espanyol amb una rematada de cap que es va anar per dalt del travesser. El Vila-real ha concentrat tot el seu futbol en aquests últims 15 minuts.