Quasi sense mastegar-ho, el Figueres ha tret el nas al liderat del grup 1 de la categoria gràcies a la victòria incontestable d'aquesta tarda a Vilatenim contra el filial de la Gramenet (4-0). La Unió s'ha esmunyit entre el grapat de candidats fins al primer lloc -només sis punts separen el liderat del 12è classificat- emparant-se en una ratxa que l'ha dut a sumar 10 dels últims 12 punts possibles i a recollir la pilota de la seva xarxa en només una ocasió en els últims quatre partits.

La Gramenet B ha presentat pocs arguments per intentar fer pessigolles als unionistes, que han tornat a exhibir un nivell superlatiu en l'aspecte defensiu -el rival només ha fet treballar Ureña un parell de vegades en tot l'enfrontament- i que han mossegat fort a camp contrari. Els de casa han trepitjar l'àrea que més desitjaven amb mala fet ja des de molt aviat. Pol, amb una vaselina que el porter ha pogut tocar el suficient per desviar el cuir a córner (8') i un tir defectuós de Karam, des de la dreta, després d'una bona conducció (9'), han avisat el filial colomenc, que ha semblat treure's la vergonya del damunt en un intent d'Antonio (19'), a un pam de la línia de fons, que Ureña ha interceptat per refusar a córner.

Però l'equip blanc-i-blau ha parlat sol fins al final del primer període... perquè no ha obtingut resposta. El festival atacant ha deixat la Gramenet B amb la boca oberta, perquè en un tres i no res el marcador ja era prou clar. Teixi ha fet l'1-0 en una acció en què ha tornat a ensenyar que ser murri també és decisiu per a un davanter i ha endreçat a la xarxa un mal rebuig d'un defensor després d'una cessió de karam (25').

Precisament, l'exjugador del Camprodon ha trobat el premi al seu esforç a la banda dreta instants més tard, quan s'ha canviat els papers amb Teixi i ha recollit una passada de mestre del golejador unionista per plantar-se sol davant del porter i no perdonar (30'). Pim-pam-pum i cap a casa, perquè els visitants encara no havien tingut temps de lamentar-se quan Teixi feia el 3-0 (32'), acabant una bona acció de Pol Compte des de la banda esquerra. La Gramenet B ja feia estona que tremolava, i tot i que ha intentat mantenir fer circular la pilota, no ha estossegat -a excepció d'un tir d'Antonio que Ureña ha enviat a córner a tocar del pal dret (45').

A la represa, la Unió no ha buscat el diàleg, i ha seguit el monòleg. Un xut massa creuat de Teixi (49') ha precedit, en el mateix minut, el 4-0, en una acció en què Pol Compte ha tornat a marcar -ho havia fet per primera i última vegada a la primera jornada- fent bona una cessió de Teixi des de l'esquerra (49'). Amb el resultat arreglat, el ball de substitucions no li han fet canviar el color de la cara a un Figueres que ha negociat -no ha estat tan efectiu- però que s'ha mostrat intransigent -no ha concedit res al rival. Pol (59'); Pedro (64') -Veras ha interceptat amb el cap una rematada que ja entrava; Moñino (64') i Sile (85') haurien pogut engreixar una victòria, la cinquena del campionat, que catapulta la Unió al primer lloc.

UE Figueres: Ureña, Alforcea (Pipa, 75'), Murga, Pol Compte (Toti, 62'), Pedro, Teixi (Cruz, 53'), Ferran Grau, Argi, Karam (Sile, 62'), Serra i Moñino (Aleix, 76').

UD Gramenet: Xavi Comas, Borja, Veras, Héctor (Batlle, 65'), Óscar, Montcusí, Carlitos (Pedrola, 54'), Raúl Fernández, Antonio (Esteve, 60'), Geri (Javi Morales, 60') i Luque.

Àrbitre: David Rovira Campà, de Terrassa, amb Daniel García Carrasco i Sergio Juárez Plaza com a assistents. Ha amonestat Alforcea, Argi i Serra, de la Unió, i Héctor i Luque, de la Gramenet B.

Gols: 1-0: Teixi (25'); 2-0: Karam (30'); 3-0: Teixi (32'); 4-0: Pol Compte (49').

Espectadors: Prop de 500.