L'australià Casey Stoner (Honda RC 212 V) i els alemanys Stefan Bradl (Kalex) i Sandro Cortese (Aprilia) han encapçalat les classificacions de les seves respectives categories en la primera i nefasta jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, última prova puntuable del campionat del món de motociclisme.

Les condicions al circuit "Ricardo Tormo" de la localitat valenciana de Xest no han resultat favorables per a la pràctica del motociclisme i si al matí han estat dures encara s'han complicat més a la tarda, després d'una persistent pluja que ha deixat la pista completament entollada per la segona sessió d'entrenaments lliures.

En totes les categories han valgut els temps del matí, on s'ha pogut rodar una mica més ràpid, però sempre lluny, molt lluny, dels rècords de cada cilindrada.

Adjudicat ja el títol mundial de MotoGP des del Gran Premi d'Austràlia, on pel seu aniversari es va imposar Casey Stoner, l'únic interès de la categoria reina s'ha centrat en el rendiment de tots els pilots després de la mort de l'italià Marco Simoncelli en la carrera de Malàisia i, en particular, del seu amic Valentino Rossi (Ducati Desmosedici).

L'alemany Stefan Bradl (Kalex) sembla tenir el camí completament clar davant l'absència de Márquez, que es troba a Xest, però les seves condicions físiques no són les més apropiades per a la pràctica del motociclisme, de manera que llevat d'un "miracle", no podrà lluitar fins a l'última carrera pel títol mundial.

El pilot alemany s'ho ha près amb calma en tot moment per no cometre errors i després de només deu voltes en els entrenaments matinals, esperant una millora que ha arribat a mitges, ha acabat sent el més ràpid de Moto2, on el millor espanyol ha estat Julián Simón (Suter), que encara que seriós, ha tornat a la competició en l'última prova de la temporada i amb ganes de comiat.

El francès Johann Zarco (Derbi) té moltes ganes de lluitar fins l'últim segon per la victòria i el títol mundial dels 125 cc i si bé avui ha estat superat per l'alemany Sandro Cortese (Aprilia), ha marcat les diferències, massa clares, respecte a Nicolás Terol (Aprilia).

El líder del mundial s'ha pres encara amb molta més calma i encara que ha estat desè, el seu temps estava a més de dos segons i mig del de Zarco.

La pluja i l'estat de la pista no eren els més apropiats per arriscar sobre la moto, però Terol hauria de retallar les diferències horàries per, si més no, tenir controlat en tot moment al seu rival.

Adrián Martín (Aprilia), tercer, ha estat el millor espanyol, per davant d'Efrén Vázquez (Derbi) i amb Maverick Viñales (Aprilia) en la vuitena posició.