El derbi altempordanès d'aquest diumenge (17 h) entre Peralada i Figueres enfrontarà a dos equips que, a priori, se sentiran molt còmodes sobre el terreny de joc. El conjunt peraladenc és l'equip local de Primera Catalana que més punts ha sumat (10 de 12 punts) mentre els figuerencs gaudeixen dels millors registres com a visitant (10 de 12 punts) aquesta temporada.

Si el Peralada ja és l'equip del grup que més gols ha anotat aquesta temporada, també manté aquest privilegi com a local. Els nois dirigits per Nacho Castro han marcat 11 gols en 4 partits, tot i que no han aconseguit mantenir la porteria a zero en cap enfrontament. Els verd-i-blancs han guanyat 3 partits [Mollet –segon classificat– (4-3), Guíxols (2-1) i Manresa (4-1)] i han empatat l'altre [Montcada (1-1)], i són, juntament amb el Gramenet B, l'únic equip que encara no ha perdut cap duel davant la seva afició.

Precisament, el filial colomenc va ser l'últim conjunt que va assaltar el Municipal de Peralada, en la temporada anterior. Va ser el 3 d'abril (0-4) i, des de llavors, han aconseguit 6 victòries i 2 empats en el fortí peraladenc.

Per la seva part, el Figueres és el nou líder de Primera Catalana gràcies, en part, a l'efectivitat com a visitant. El conjunt d'Arnau Sala no ha perdut cap partit a domicili (3 victòries i 1 empat) aquest curs tot i haver tingut desplaçaments complicats. Els unionistes han estat capaços d'arrencar un punt del camp d'un dels favorits, el Palamós (0-1), i tombar la imbatibilitat d'un Farners (0-1) que portava 13 mesos sense perdre un partit a casa. Els altres dos triomfs s'han gestat al camp del Júnior (1-2) i del Cerdanyola (0-2).

Tot i que a Vilatenim ha començat a trobar-se a sí mateix en els últims partits, el Figueres s'ha mostrat molt més solvent a camp contrari. Si el Peralada fa set mesos que no perd un partit a casa, el Figueres només ha abaixat un cop el cap en els últims vuit mesos a domicili. En aquest període, ha aconseguit 6 victòries i 1 empat, mentre l'única derrota es va produir el 7 de maig al camp del Premià de Dalt (2-0).