Zlatan Ibrahimovic ataca de nou. I una vegada més, Josep Guardiola s'erigeix com el blanc de tots els seus cops, les seves crítiques. No han estat necessàries unes declaracions aïllades, com de costum; ara, la cosa ha anat a més. Segons revelaven ahir els rotatius suecs Expressen i Aftonbladet, alguns dels passatges del llibre Jag är Zlatan Ibrahimovic (Jo sóc Zlatan Ibrahimovic), que sortirà a la venda el proper 15 de novembre al seu país. En ell, el davanter dóna una versió de la seva etapa com a blaugrana d'allò menys benèvola i ahir sortien a la llum alguns dels seus passatges.

Segons els diaris, Ibrahimovic explica en el seu llibre que tot es va tòrcer en la seva estada al Barça quan Leo Messi va voler deixar la banda per jugar al centre de l'atac, posició del suec. Zlatan afirma que va tenir una reunió "positiva" respecte a això amb Josep Guardiola i que, en un inici, va intentar adaptar-se a la situació. Tanmateix, les coses van empitjorar quan Zlatan va entendre que ell era el "sacrificat" dels desitjos de Messi.

A partir d'aquest punt, el suec relata que va optar per rebel·lar-se. I ho va fer trencant el lema favorit de Guardiola, que segons Ibra era: "Cal tocar de peus a terra. Aquí no entren Porches ni Ferraris". Just abans d'un partit contra l'Almeria al Camp Nou, el jugador va arribar a la Ciutat Esportiva amb el seu millor Ferrari. "Estava fart que tots haguéssim d'anar amb el xandall i l'Audi...", argumenta.

El que primer va començar com una provocació va anar in crescendo amb el pas del temps. Els estira-i-arronsa van transformar-se en una fase de distanciament (segons Ibra, Guardiola va deixar, fins i tot, de saludar-lo), abans de convertir-se en una autèntica ?guerra. El pitjor episodi del desencís entre jugador i entrenador va viure's després d'un Vila-real-Barça en el qual Ibra va jugar només 5 minuts per la titularitat de Bojan Krkic. El suec explica que hi va haver un cara a cara molt tens als vestidors: "Jo estava realment enfadat i Guardiola em mirava als ulls. Allà estava el meu enemic, tocant-se el cap. "No tens collons", li vaig dir. "Et cagues amb Mourinho".". Zlatan narra que va arribar a colpejar "una taquilla metàl·lica de tres metres fins llençar-la al terra", abans de sentenciar que "si jo hagués estat Guardiola hauria tingut molta por".

Finalment, el suec afegeix també que, juntament amb el seu representant, Mino Raiola, van inventar-se un presumpte interès del Reial Madrid per perjudicar així el Barça ja que, "des del primer moment la meva intenció va ser anar al Milan".