Bona part de les opcions de guanyar l'inèdit derbi altempordanès de Primera Catalana d'aquest diumenge (17 h) entre Peralada i Figueres passaran per les botes dels seus pitxitxis. Al costat peraladenc, Sergi Arranz du 5 gols, els mateixos que acumula Marc Teixidor en el bàndol unionista. Ambdós davanters es troben en un estat de forma similar al de fa just un any: després de 8 jornades, Arranz du els mateixos gols, mentre Teixi n'acumula un més en aquestes alçades.

Sergi Arranz, que du dues temporades al Peralada, s'ha convertit en el davanter més encertat en l'equip dirigit per Nacho Castro. Els quatre gols que li va marcar al Mollet –actual segon classificat– a la jornada inaugural el van enlairar al capdavant de la taula de pitxitxis. L'exdavanter del Figueres va acabar marcant 18 gols la temporada passada al costat de Pol Compte (23), jugador que l'estiu passat va fitxar per la Unió. Arranz ha patit unes molèsties físiques en aquest inici de temporada, ha jugat 5 dels 8 partits com a titular i marca un gol cada 100 minuts.

Per la seva part, Teixi ja va ser el màxim golejador dels figuerencs el curs passat (18 dianes) a Regional Preferent. Ara, i després de 8 partits, du millors registres que fa un any tot i procedir d'una categoria inferior. Teixi –segona temporada a l'equip–, portava 4 gols a la 8a jornada de la temporada anterior. L'exdavanter del Cassà s'acabaria destapant abans d'acabar la primera volta, on en va anotar 10.

Aquest curs, tot i que el corpulent jugador no ha estat titular indiscutible (5 partits de titular i 3 de suplent) s'ha convertit en el davanter més encertat dels d'Arnau Sala: marca un gol cada 89 minuts. Pol Compte (8 partits de titular) i Sile Cámara (0 de titular i 6 de suplent) el segueixen amb dos gols.

Vegeu més informació del derbi entre Peralada i Figueres a l'edició paper del Setmanari l'Empordà