La primera jornada de la temporada regular 2011-12 de l´NBA passarà a la història per l'absència de competició, el lliurament d'anells de campions als Mavericks de Dallas, duels d'estrelles, i el més greu, sense negociacions per superar el tancament patronal que ja dura quatre mesos.

Quan s'haurien d'haver viscut els primers duels del gran espectacle del bàsquet de la NBA i el comissionat David Stern lliurar els anells de campions als jugadors de Mavericks en el seu partit contra els Bulls de Chicago, tots els camps van estar tancats i sense cap activitat a les oficines dels equips.

Entre ells els Lakers de Los Angeles que tenien l'esperança des de mitjans de l'estiu de gaudir del primer gran duel de la temporada entre Kobe Bryant i Kevin Durant, dels Thunder d'Oklahoma City.

Per contra, Durant segueix a Oklahoma City, on va ser convidat a participar en un partit informal d'una nova modalitat de futbol americà i el mateix va fer LeBron James.

En el seu compte de Twitter, Durant va anunciar dilluns que estava interessat en jugar una modalitat menys rude del futbol americà, en la qual, en comptes d'enderrocar el rival, cal arrencar-li un mocador que porta adherit a la cintura.

Quan els aficionats a la Universitat Estatal d'Oklahoma li van oferir una invitació Durant es va presentar a Stillwater (Oklahoma) per jugar.

Més tard, també va dir a Twitter que havia llançat quatre passades d'anotació i que tres dels seus enviaments van ser interceptats, en un duel que va guanyar el seu equip.

Dimarts, James va enviar un missatge a Durant i li va dir que estava interessat en programar un duel contra el seu equip a Akron, Ohio. Durant respondre que ell i el seu conjunt estaven preparats per aquesta trobada.

El missatge de James va arribar el mateix dia que s'havia previst originalment el començament de la nova temporada de l'NBA, però la manca d'avenços suficients en les negociacions per resoldre el tancament patronal ho va impedir.

A més sense que hi hagi programades noves reunions de treball entre els propietaris i el sindicat, que després d'enviar sengles cartes als seus afiliats, primer el president, Derek Fisher, i després el director executiu, Billy Hunter, el seu comitè té previst reunir-se dijous a Nova York per decidir el següent pas que donaran.

Per la seva banda, els propietaris han aconseguit l'objectiu principal de mantenir un complet hermetisme al voltant de la situació que es viu des de la seva perspectiva en relació a la manca de competició en el que havia de ser el "Dia Inaugural" i ha observar el nerviosisme que ha començat a sorgir dins del sindicat.

La passada setmana, durant els tres dies de treball entre ambdues parts, van aconseguir avenços en diversos assumptes relacionats amb el sistema de topall salarial i de contractes.

Però les negociacions es van tornar a trencar quan les parts van abordar la manera com compartirien els ingressos després que els propietaris van tornar a demanar als jugadors que acceptessin la fórmula del 50-50 i el sindicat va respondre que només acceptaven rebre ells el 52 per cent.

Els amos insisteixen que els ingressos es divideixin a parts iguals com a punt de partida imprescindible per poder arribar a un acord, mentre que els jugadors han proposat reduir la seva part garantida de 57 a 52, però mai per sota d'aquest percentatge.

El sindicat insisteix que els jugadors amb aquesta baixada els estan lliurant als propietaris 1.500 milions de dòlars durant un període de sis anys que volen que tingui vigència el nou conveni laboral que hagin de signar.

Mentrestant, el comissionat Stern, va cancel•lar el divendres també els partits que s'havien programat fins a finals de novembre i va avançar que de cap de les maneres podria complir ja un calendari complet de 82 partits de la temporada regular.

Els jugadors també aquí a 12 dies tindran la confirmació de la pèrdua del primer xec que haurien de rebre per l'inici de la competició i serà la gran prova de foc que han de superar de cara a la unitat que fins i tot han mantingut en les negociacions amb els propietaris i directius de la NBA.