Toni Bou i Jeroni Fajardo van ser els dos noms propis d'ahir a Fontajau. El públic gironí ja s'ha acostumat a gaudir dels xous de Toni Bou al damunt de la seva Montesa durant les Fires. Ahir el pilot de Piera va tornar a protagonitzar tota una exhibició que el va portar a coronar-se per tercer cop seguit en el Trial Indoor Ciutat de Girona, victòria que ja el deixa totalment consolidat al capdamunt d'un Campionat d'Espanya de Trial Indoor que manté el dubte de la data i el lloc on se celebrarà la ?tercera i última prova. Malgrat això, els més de 3.500 espectadors també van vibrar amb les habilitats, domini i equilibri del pilot de Pals, Jeroni Fajardo qui, al manillar de la gironina Ossa, va tornar a pujar al podi per quart cop malgrat no ?sortir guanyador de l'ajustat duel amb el tarragoní Albert Cabestany (Sherco) pel segon lloc. Fajardo va ?classificar-se amb comoditat per al play-off després de veure com un erràtic Adam Raga (Gas Gas) en quedava fora. D'aquesta manera s'assegurava el quart podi davant la seva afició després dels que havia aconseguit els anys 2003, 2004 i 2009. Malgrat això, el de Pals mai ha passat del tercer lloc al Trial de Girona. ?L'altre participant gironí, Francesc Moret, va ocupar el sisè lloc de la primera volta després d'haver de desempatar amb Raga i Borrellas.

El Trial va començar amb l'actuació de Pere Borrellas i Francesc Moret, que van acabar sumant 19 i 18 punts de penalització, respectivament. Una xifra que després quedava reduïda a 17 per a tots dos quan va quedar exclosa la primera zona a causa que Pol Tarrés (22 punts) hi va trencar la refrigeració de la seva Gas Gas i la va deixar relliscosa i impracticable.

Això podia haver desconcertat Fajardo, que venia a continuació; però el gironí va mantenir el cap fred malgrat els canvis d'última hora. De fet va ser el primer pilot a fer esclatar Fontajau en aplaudiments quan va aconseguir superar sense penalització la complicada zona 5, els octaedres patrocinats per la Diputació de Girona, quan ningú ho havia aconseguit. I després hi va tornar brillant en la següent, els "1" de Freixenet, per acabar la seva actuació amb 10 punts de penalització i accedir a la final. Rere seu, primer Cabestany i després Bou signaven dues grans actuacions que els permetien acompanyar el gironí a la final. El tarragoní va estar molt fi en tots els obstacles (6 punts) mentre que el barceloní (4 punts) va fer gala de la seva potència. Va salvar un bon grapat de caigudes amb només un peu, i va aconseguir passar per allà on tots els altres s'hi havien deixat punts per acabar de seduir Girona.

En la final, Bou va seguir igual d'inabastable, mentre Fajardo es veia amb opcions d'accedir al segon calaix del podi. A la zona de la Generalitat li va treure quatre valuosos punts d'avantatge a Cabestany que podrien haver sigut definitius, però a les curses en paral·lel va cedir contra els seus rivals per la mínima, de fet una cursa va haver de repetir-se perquè els jutges no van saber determinar qui va arribar primer a meta.

En el darrer i últim obstacle, on els pilots han d'anar saltant al damunt d'una filera de roques alineades, Fajardo va arribar fins a la penúltima mentre Cabestany ho completava tot i obtenia un punt de marge per ser segon. Bou, amb la prova guanyada, va permetre's signar un fiasco.

els millors pilots de trial, en acció L'afició gironina va gaudir del millor trial del món al pavelló de Fontajau.El pilot de Pals Jeroni Fajardo manté l'equilibri al damunt d'un obstacle.Toni Bou, de Piera, saluda els aficionats.