La cerimònia d'inauguració del Campionat d'Europa d'Atletisme de Barcelona 2010, que es disputarà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys del 27 de juliol a l'1 d'agost, es farà demà dilluns a la Font Màgica de Montjuïc i al seu voltant, fora de l'estadi per acostar-la als ciutadans, en un espectacle de llum i so innovador.

L'exmembre fundador de La Fura dels Baus Hansel Cereza dirigirà un espectacle que usarà l'entorn de la font, com els pavellons de Fira de Barcelona o les torres venecianes de plaça Espanya, i que tindrà en la força de l'aigua el seu gran atractiu. A més, Cireza ha assegurat que la Font Màgica es mostrarà al món d'una "forma diferent" a com sempre s'ha fet en altres cerimònies o espectacles, ja que s'utilitzarà l'interior de la font.

El llenguatge utilitzat en la cerimònia serà visual, amb predomini de la dansa i l'acrobàcia, i també els atletes seran protagonistes de l'esdeveniment. La durada de l'espectacle serà d'uns 90 minuts i la desfilada, que durarà 20, estarà integrada en el mateix espectacle. Precisament durant la presentació dels 50 equips participants a Barcelona 2010 és quan sonarà "Himne per a Europa", peça musical composta per Nacho Cano.

El compositor espanyol és el creador de la banda musical de la cerimònia, tot i que dues de les peces que es podran escoltar són obra de Salvador Niebla, autor, en altres, de les últimes coreografies que ha presentat l'equip espanyol de natació sincronitzada en les principals competicions internacionals.

El primer acte de Barcelona 2010 es podrà seguir per quatre pantalles gegants que s'instal·laran al llarg de l'avinguda Maria Cristina. S'espera l'assistència d'unes 30.000 persones, que en acabar la cerimònia inaugural podran gaudir amb un concert, alhora gratuït, a la plaça de l'Univers a càrrec de La Troba Kung-Fú.