El ciclista espanyol Alberto Contador (Astana) s'ha proclamat per tercera vegada en la seva carrera esportiva vencedor del Tour de França.

Ho ha fet després de finalitzar la vintena i última etapa de la ronda gala entre Longjumeao i Els Camps Elisis de París, en què ha pujat al podi escortat per Andy Schleck (Saxo Bank) i Dennis Menchov (Rabobank).

El de Pinto, ha gaudit per tercera vegada en la seva carrera d'un plàcid passeig fins als Camps Elisis de París, on ha tingut l'honor d'emportar-se la victòria el ciclista britànic Mark Cavendish (Columbia), que aconsegueix així la seva cinquena victòria d'etapa en aquesta 97a edició del Tour de França.

Després del sofriment a la contrarellotge del dia d'ahir, aquest diumenge al de Pinto li ha tocat gaudir i viure una plàcida etapa, banyada pel cava amb el qual ha brindat amb els seus companys, camí d'uns Camps Elisis que han gaudit per tercera vegada del 'pistoler' espanyol.

El ciclista madrileny entra així en un club selecte dels que s'han proclamat tres vegades vencedors del Tour de França, com el belga Philippe Thijs, el francès Louison Bobet i l'estatunidenc Greg Lemond.

A més, tampoc ha faltat la cordialitat i el bon humor amb el seu amic Andy Schleck, amb el qual s'ha fotografiat en innombrables ocasions després d'uns quants demarratges al principi de la carrera en els quals tots dos van anar junts. Una altra vegada, van tornar a demostrar el seu bon 'feeling'.

D'altra banda, a part de la felicitat del ciclista espanyol, a París també es podien veure més cares somrients, com la del francès Anthony Charteau que s'ha emportat el premi de la muntanya o la de l'italià Alessandro Petacchi, que també aconsegueix un 'triplet' en aconseguir l'únic mallot de classificació per punts que li faltava, després del Giro del 2004 i la Vuelta a Espanya el 2005.

I esclar el somriure luxemburguès d'Andy Schleck, que tot i que no era tan gran com ell desitjava, ha aconseguit pujar al podi com a segon classificat i per recollir el mallot blanc que l'acredita com el millor ciclista jove.

I finalment, el que també ha pogut ascendir al més alt del calaix a París ha estat Lance Armstrong, al costat de tots els seus companys de l'equip RadioShack que ha estat el millor conjunt ciclista d'aquest Tour de França, per davant de Saxo Bank i Rabobank.

A més, els homes de Johann Bruyneel han protagonitzat l'anècdota curiosa de la carrera després de sortir amb un mallot no oficial de l'Associació 'Livestrong' de lluita contra el càncer que dirigeix el texà i haver de canviar-se'l pocs quilòmetres després.

Victòria senzilla de Cavendish

L'etapa en si, no ha tingut cap transcendència, excepte per confirmar Mark Cavendish com el millor esprintador del moment. El ciclista britànic ha aconseguit la cinquena victòria d'etapa en una arribada en la qual ha deixat enrere tots els seus rivals amb una facilitat esbalaïdora.

Els primers cinquanta quilòmetres han passat entre rialles, fotos i bromes entre els ciclistes, i quan han entrat al circuit parisenc ho han intentat diversos grupets, però el poder de Columbia en els últim quilòmetres i la superioritat manifesta del d'illa de Man han sentenciat la vintena i última etapa d'aquest Tour.

El corredor britànic, tal com va fer divendres, s'ha bastat per si mateix per guanyar i ha tornat a batre sense problemes l'italià Alessandro Petacchi (Lampre) i el neozelandès Julian Dean (Garmin).