El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va ratificar la seva total confiança en el director general del club, Joan Oliver, després dels casos d'espionatge als vicepresidents. Laporta va dir ahir a Màlaga que les últimes polèmiques que envolten el club han sorgit perquè "ens tenen ganes" a una entitat que "està en el millor moment de la seva història" i personalment a ell per la seva "manera de pensar".

"Són gent intolerant i són persones que estan escalfant motors", va indicar Laporta abans d'assistir al dinar amb dirigents del Màlaga previ al partit d'aquesta nit a La Rosaleda. El president barcelonista va destacarque són gent que "es dediquen a intentar erosionar i extorquir" i va explicar, sobre l'assumpte dels espionatges a quatre vicepresidents de l'entitat, que va ser "fa cinc mesos" quan en va tenir coneixement i que a partir d'aquell moment es van donar "les explicacions als vicepresidents, van ser enteses, ja que es van recollir una sèrie d'informes de risc" ja que hi havia "sospites" i per "raons de seguretat es van recollir informes", va explicar. "Es va passar full i es va tancar el tema", va subratllar el màxim dirigent de l'entitat blaugrana, que va destacar que "el que ara surti està fora de lloc", perquè Joan Oliver -director general corporatiu del Barça- és "gent intel·ligent, competent i treballadora", a més de "valent" i ha estat "dirigint el club amb eficàcia", per això va puntualitzar que el vol al seu costat perquè és "dels millors directors generals de la història del club", va dir Laporta.

"Intenten desestabilitzar per prescindir dels serveis de Joan Oliver i no ho aconseguiran. No prescindiré dels seus serveis", va assenyalar el president, que va afegir que no cedirà "als intents de xantatge".

La polèmica es va desencadenar aquesta setmana quan el director general corporatiu del Barcelona va reconèixer el que havia publicat El Periódico, és a dir, que al març passat va posar en marxa una "auditoria de seguretat"per "protegir" quatre vicepresidents del club, després que un d'ells, Joan Franquesa, tingués indicis que estava sent seguit per algú.

Per la seva banda, l'exvicepresident barcelonista Ferran Soriano va qualificar de "desafortunat" el cas d'espionatge a directius que s'ha destapat al club i va aconsellar que se silenciï la polèmica per no perjudicar els interessos de l'entitat. Soriano va insistir que tot aquest assumpte revelat ara "no interessa" al club i que "la millor contribució que es pot fer és no parlar-ne". L'exdirigent, peça clau en les futures eleccions del FC Barcelona, va demanar als diferents actors de l'actualitat blaugrana que es concentrin en la parcel·la esportiva en un moment en què els resultats acompanyen, "perquè les polèmiques no ajuden".