L'arribada del Dattilo al port de València, a bord del qual viatgen 274 persones de la flotilla de l'Aquarius, ha estat rebuda amb aplaudiments i mostres d'alegria per part dels immigrants, segons han explicat fonts de Metges Sense Fronteres.

El Dattilo ha arribat poc abans de les 6.30 hores d'aquest diumenge a la bocana del port de València, escortat per dos llanxes de la Guàrdia Civil, i ha atracat vint minuts després al moll 2 de creuers.

Amb l'arribada al port de València del primer vaixell de la flotilla de l'Aquarius s'ha posat en marxa el dispositiu format per 2.300 persones per donar la primera atenció als 630 migrants que arribaran aquest matí a tres vaixells.

El primer pas ha estat que personal de Sanitat exterior pugés al vaixell per fer un primer triatge dels passatgers, després de la qual cosa cap a les 7.20 hores han començat a baixar de la patrullera de la guàrdia costanera italiana els primers migrants en petits grups.

Després d'una primera atenció mèdica, el següent pas és procedir a la identificació i documentació dels migrants, una tasca de la qual es van a encarregar un total de 356 policies de diferents especialitats.