L'alcalde de Saragossa, Pedro Santiesteve (Saragossa en Comú), ha alertat l'Estat que en cinc anys hi haurà sentència del Tribunal d'Estrasburg que els farà "treure els colors" i dirà que "això no s'hauria d'haver fet mai". En un esmorzar informatiu a Madrid, ha baticinat que es farà el "rídicul" amb les euroordres.

El batlle ha valorat així les actuacions judicials que s'estan emprenent contra polítics catalans pel procés i l'1-O, assegurant que tot plegat és "aberrant" des del punt de vista de l'actuació de l'executiu espanyol i ha defensat que ni la presó ni el dret penal "estan per resoldre conflictes polítics". "Això ens vindrà de tornada d'Europa", ha asseverat. Santiesteve ha mostrat la seva preocupació pel "dèficit constitucional" i ha assegurat que la situació està "tocant fons" a l'Estat.

L'alcalde ha dit que a la ciutadania "se li ha de fer cas" i que el poble català, en tant que també espanyol, també és sobirà i mereix "respecte". Ha afegit que el que hi hauria d'haver és una "relació de pacte entre diferents sobiranies" i ha assegurat que l'assumpte de Catalunya es podria haver resolt si no s'hagués "ficat la pota" amb l'"aberració" de l'Estatut.

Per tot això, ha reivindicat que obrir la porta a una reforma constitucional per assolir un nou pacte social, de convivència i constituiconal. "Hem d'aprendre a dialogar perquè sinó anem a un país que es podrà dir democràtic però només ho serà en la fatxada", ha declarat.