La Policia Nacional ha detingut els dos agents dels Mossos d'Esquadra que acompanyaven el diumenge a Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya, segons informen a Europa Press fonts policials. Tots dos anaven amb l'expresident del Govern català a la furgoneta que el traslladava en direcció a Bèlgica.

Les detencions de Xavier Goicoechea Fernández ja Carlos de Pedro López s'ha produït aquest migdia a Barcelona i són fruit de les investigacions de la Comissaria General d'Informació en el marc de les diligències d'Investigació 40/2018 incoades per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'encobriment.

En concret, el mosso Carlos López ha estat detingut a les 12:45 hores a l'Aeroport del Prat, quan torna en un vol procedent de Brussel·les. Per la seva banda, Xavier Goicoechea ha estat detingut un quart d'hora després, a les 13:00 hores, als voltants del seu domicili, a la localitat de Vilassar de Mar.

La Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional va obrir una investigació a aquests dos agents de la policia autonòmica catalana i enviament ahir a la Fiscalia de l'Audiència un informe per determinar si tots dos havien incorregut en alguna conducta delictiva per haver ajudat a Puigdemont a sostreure de l'acció de la Justícia.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va incoar diligències d'investigació per depurar les possibles responsabilitats penals en què haurien pogut incórrer, a més dels dos mossos, dues persones més que acompanyaven Puigdemont en el moment de la detenció, l'empresari Josep Maria Matamala i el historiador Josep Lluís Alay.