Una reunió mantinguda el 2 de gener al centre comercial Bonaire (València), on es creien fora de perill de la policia, es va convertir en la clau perquè el grup d'Homicidis de la Policia Nacional decidís detenir María Jesús MC i Salvador ML, l'esposa de l'enginyer civil Antonio Navarro Cerdán i l'amant d'ella, per l'assassinat del novelder, comès cinc mesos abans al seu garatge, al carrer Calamocha de València.

Els investigadors sabien que tots dos havien planejat l'execució de l'homicidi i, durant gairebé cinc mesos, van mantenir intervingudes totes les seves converses i vigilat els seus moviments amb autorització del jutge d'Instrucció número 14 de València, que instrueix la causa.

Després de citar-los, per separat, en diverses ocasions i de prendre'ls declaració, van anar tancant cada vegada més el cercle sobre els sospitosos. Acorralats i amb els nervis a flor de pell, es van citar per tenir una conversa sobre la seva situació durant el vespre del passat 2 de gener, al centre comercial, un lloc ple de gent que van creure «segur», segons es van dir ells mateixos i consta a les diligències aportades al jutjat.

La trobada va ser enregistrada per la Policia i durant la mateixa, tots dos es van incriminar, ja que van abordar sense embuts alguns detalls de com van planificar l'assassinat d'Antonio, per la qual cosa aquesta cita va acabar sent la clau per precipitar, vuit dies més tard, la detenció de tots dos quan sortien dels seus respectius domicilis.

Salva va ser capturat a mig matí quan sortia de casa seva, a Manises, i María Jesús, a les nou del matí a València, quan sortia del pis del seu nou company sentimental, un home a qui havia conegut tot just una setmana abans de l'assassinat a ganivetades del seu marit.

De fet, després de la seva detenció, tots dos van admetre sense reserves en les seves declaracions davant la policia que els dos junts havien planejat el pla per acabar amb la vida d'Antonio, encara que l'execució corregués després a càrrec de Salvador, que ha tractat de disculpar en tot moment a Maria Jesús, fins i tot malgrat saber que ella havia iniciat una altra relació diferent amb el que ara era el seu nou company sentimental, un home totalment aliè al que ha passat que, segons fonts coneixedores del sumari, «està absolutament enfonsat».