Una dona de 64 anys va morir a l'àrea d'urgències de l'Hospital Sant Joan de la Creu, d'Úbeda (Jaén), després de portar dotze hores esperant en una llitera i sense que ningú s'adonés de la seva presència. La senyora va ser traslladada a l'hospital des d'una residència de gent gran a Quesada (Jaén) i va romandre sense acompanyant a la sala d'espera del centre hospitalari.

Els fets, segons ha confirmat la Delegació d'Igualtat, Salut i Polítiques Socials a Jaén, van tenir lloc el passat 21 de desembre quan un metge de Quesada va decidir que havia de traslladar a la pacient fins a l'Hospital Sant Joan de la Creu d'Úbeda. En el trasllat va ser acompanyada per una auxiliar de la residència on residia, però aquesta una vegada al centre la va deixar sota la tutela de l'hospital.

La dona va arribar a urgències passades les 14.00 hores i allà es va quedar a l'espera de que l'atenguessin, segons avança el diari Ideal de Jaén en la seva edició d'aquest dijous. Tot apunta que la van cridar, però com que no estava en condicions de contestar, a l'hospital van donar per fet que hauria marxat, quan en realitat la dona encara era en una llitera sense que ningú s'adonés que no estava rebent atenció.

No va ser fins passades dotze hores i ja a la matinada, després del canvi de dos torns, quan un professional va preguntar per la identitat de la persona que ocupava la llitera i a la qual quan van anar a atendre ja van trobar morta. A partir d'aquí, es va posar en coneixement de l'autoritat judicial i també es va localitzar el fill de la dona per comunicar-li que havia passat.