El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha recordat avui que els exconsellers del Govern estan en presó preventiva per una sèrie de causes i, si les circumstàncies es modifiquen, les mesures cautelars que pesen sobre ells també poden variar.

Catalá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha manifestat que té "tot el sentit" que el Tribunal Suprem assumeixi la causa per rebel·lió que se seguia a l'Audiència Nacional contra els exmembres del Govern i contra els dirigents d'ANC i Òmnium i ha opinat que d'aquesta manera s'enforteix la seguretat jurídica i la unitat d'acció.

S'ha mostrat convençut que el jutge Llarena prendrà les decisions que consideri oportunes, sempre fundades en dret i ajustades a la realitat, però ha recordat que la situació de cadascun dels investigats és diferent.

És a dir, hi va haver persones que van declarar (els membres del Parlament davant Llarena), altres que no (els exconsellers a l'Audiència Nacional) i altres que van fugir (Carles Puigdemont i la resta d'exconsellers), amb la qual cosa és "raonable" pensar que les mesures sobre cadascun d'ells pot ser diferent.

Ha recordat que Llarena va decidir fixar fiances -i no presó incondicional- per als membres de la Mesa després d'analitzar el risc de fugida, el de reiteració delictiva i el de destrucció de proves.

Per això, si ara els exconsellers empresonats o els dirigents d'ANC i Òmnium demanen que es reconsideri la seva situació o ell els cita a declarar i aprecia un canvi de circumstàncies "amb fonament objectiu", aquestes mesures podrien variar, ha dit el ministre.