El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ja ha publicat l'acord del Senat que recull totes les mesures de l'article 155. La cambra alta ha aprovat aquest divendres per una àmplia majoria el dictamen (214 vots a favor, 47 en contra i una abstenció). L'aprovació s'ha fet poc després de les quatre i passades unes dues hores el BOE ja publicava l'acord. Paral·lelament, el Consell de Ministres ja està reunit a la Moncloa en sessió extraordinària des de les sis de la tarda. En aquesta reunió, el govern espanyol aprovarà els decrets per aplicar les primeres mesures. El mateix president espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que la primera mesura que faran serà cessar el president Puigdemont i tot el seu Govern. L'ordre entrarà en vigor des del moment que es publiqui al BOE.

Està previst que aquest vespre el president espanyol comparegui a la Moncloa per explicar les mesures que aprovi el Consell de Ministres. Des del Senat, ja ha fet una primera valoració de la declaració de la república al Parlament i de l'aprovació del 155 al Senat i ha promès que l'Estat reaccionarà i adoptarà les decisions que correspongui "per recuperar la legalitat" i que ho faria "en les properes hores".

El text publicat al BOE recull el text resultat de la incorporació d'algunes esmenes, com la que ha presentat el PSOE i ha acceptat el PP i deixa fora del 155 els mitjans públics de comunicació.