La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha subratllat avui que el Govern català té una possibilitat abans que s'aprovin definitivament les mesures aprovades dissabte: "Anar al Senat i fer les al·legacions que estimi oportunes".

Sáenz de Santamaría, en una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que no hi ha hagut cap contacte des de dissabte entre el Govern de Mariano Rajoy i el de Carles Puigdemont, i ha reiterat que aquest procés ja està en mans del Senat, que divendres que ve aprovarà previsiblement les decisions plantejades per l'Executiu.

Preguntada per la possibilitat que abans que la cambra alta voti aquestes mesures el president de la Generalitat aclarís que no ha declarat la independència, ha ressaltat que "el Senat té capacitat d'adaptar-se al que Puigdemont i el Parlament facin".

En aquesta línia és quan ha subratllat que el Govern de la Generalitat té encara la possibilitat d'anar al Senat i fer les al·legacions que consideri convenients.

"Així escoltarem tot el que han de dir. El millor -ha afegit- és que les coses es diguin públicament i obertament".

Preguntada per si hi haurà un comandament únic que coordini l'aplicació del 155, Santamaría ha admès que és una possibilitat però ha apuntat que serà una decisió de Rajoy i que s'ha d'anar "pas a pas".