Menys de dotze hores després que Alejandro RN, de 24 anys, atropellés presumptament a una dona a la V-30 causant-li la mort i s'escapés del lloc amb el seu cotxe després de baixar i apartar el cadàver de la calçada per intentar amagar el succeït, la Policia Nacional el va detenir a casa seva, on va anar a buscar refugi. L'arrestat, que té antecedents i és espanyol, serà lliurat possiblement demà al jutge que instrueix la causa per l'atropellament mortal.

Tot va començar poc abans de les tres de la matinada d'ahir. Dos joves bolivians que sortien de València per la pista de Silla i van prendre el desviament per incorporar-se a la V-30 es van topar de sobte amb un Fiat 500 de color vermell, aturat al voral. Davant d'ell, il·luminat pels fars, hi havia el que semblava un cos de dona. estava descalça i immòbil. Van veure els seus peus al mig de la calçada i van aturar el vehicle. Un jove amb barba la tenia agafada per les cames i tractava de moure el cos. En veure que el seu cotxe frenava, se'ls va acostar. Sense baixar la finestreta, li van preguntar si havia passat alguna cosa i si necessitava ajuda. El desconegut es va recolzar en la finestreta del copilot per ocultar la visió de l'escena. Va ser suficient per deixar la seva empremta palmar sobre el vidre.

El jove els va contestar que no passava res, que ja estava resolt i no necessitava ajuda. Els dos nois bolivians van continuar, però no es van quedar tranquils.

Van donar la volta quan van poder i van tornar a València. Recordaven cotxes de policia a la gasolinera de la rotonda de los Anzuelos. Així, van entrar i van relatar a dos agents que estaven en aquest punt el que acabava de succeir.

Els policies van acompanyar als dos joves bolivians a la incorporació cap a la V-30 i ja no van trobar rastre ni del Fiat 500, ni del tros de para-xocs que recordaven haver vist a terra. Però sí que estava el cos: el desconegut l'havia arrossegat fins a deixar-lo mig amagat entre les herbes al costat del voral i l'havia deixat a l'inrevés de com estava, amb el cap sobre la calçada i els peus entre les males herbes. Una de les sabatilles de la víctima era a prop del cos, però l'altra va ser trobada en el costat contrari, a l'espai enjardinat que delimita l'accés a la V-30 dels carrils que prossegueixen cap a Alacant. A més, si a la cama dreta apareixia clarament marcada la graella frontal pròpia de molts models de Fiat.

Va confessar després de ser detingut

Immediatament, l'àrea es va omplir de cotxes de la Policia Nacional, de la Policia Local de València i de la Guàrdia Civil. Els testimonis van poder facilitar parcialment la matrícula, el que va donar inici a la investigació que hores després assumiria el grup d'Homicidis de la Policia Nacional.

Gràcies a la empremta i a aquesta matrícula parcial, unit al fet que el model no és molt habitual i al fet que el vehicle està registrat a la ciutat de València, els agents d'Homicidis ja disposaven a mig matí de la identitat del propietari del cotxe.

Després de disposar de l'informe preliminar de l'autòpsia, que certificava completament l'atropellament, els policies d'Homicidis van acudir al domicili dels pares del sospitós. Alejandro va confessar immediatament l'atropellament, i va assegurar haver fugit per por. Segons el seu relat, anava a agafar la V-30 per dirigir-se a casa -va ser arrestat a la dels seus pares, però actualment té un domicili fora de València-, quan es va tirar a sobre d'una dona que caminava per la calçada -segons la seva versió-, i no va poder evitar l'atropellament.