Juana Rivas, la dona que havia de lliurar avui als seus dos fills al pare resident a Itàlia per ordre judicial, no s'ha presentat en el punt de recollida de Granada i la seva advocada, Maria Castillo, ha assegurat en roda de premsa que desconeix el seu parador i quina serà la seva actuació a partir d'ara.

Passades les 16.30 hores, termini establert per al lliurament dels menors en el Punt de Trobada Familiar de Granada capital, la lletrada ha admès en una roda de premsa a l'Ajuntament de Maracena, on resideix Rivas, que aquesta hauria incomplert per tant el requeriment judicial, si bé ha insistit que desconeix la possible "causa major".

Castillo ha anunciat que presentarà un escrit, avalat per dos nous informes sobre la situació dels menors, per aconseguir la suspensió de l'execució de l'ordre judicial, i que portarà el cas davant el Tribunal Constitucional, al qual sol·licitaran empara.

El pare dels menors, que va denunciar la sostracció dels nens, s'ha desplaçat des d'Itàlia fins al punt en què havien de lliurar-li aquesta tarda als seus fills i l'ha abandonat sense fer declaracions als periodistes a les 16.50 hores, vint minuts després de l'hora fixada en no haver-se presentat allà la mare.

Des del Punt de Trobada Familiar, dependent de la Junta d'Andalusia, han indicat que posaran en coneixement de la jutge que no s'ha produït l'intercanvi ordenat.