Un nen de 11 anys va portar a judici a la seva mare per donar-li una bufetada després de negar-se el menor a posar l'esmorzar, fet que el titular del Jutjat penal número 2 de La Corunya, José Antonio Vázquez Taín, ha vist "justificat" davant l'actitud de "síndrome de l'emperador" del seu fill, pel que ha absolt la processada.

Així s'assenyala en la sentència amb data 30 de juny de 2017 al que el magistrat explica que "els fets han estat puntuals i amb provocació pel menor".

Segons el relat de fets provats, quan el nen tenia 11 anys, al domicili de la dona a la Corunya "com que el menor feia cas omís a les seves indicacions que col·laborés posant l'esmorzar, ja que romania escoltant música, i a causa de que no només no va obeir sinó que va arribar a llançar el telèfon, per tal que deposés la seva actitud rebel i violenta, li va donar una bufetada molt forta a l'altura del pòmul esquerre".

En els fets provats, el jutge afegeix que amb posterioritat a una nova discussió entre mare i fill, quan el menor pretenia marxar de casa, la dona "va intentar evitar que el petit sortís, per la qual cosa el va agafar per la part posterior del coll, causant-li una esgarrapada ".

Falta d'empatia

El jutge Vázquez Taín destaca en la seva sentència que "sorprèn la calculada fredor del menor" i afegeix que "tracta de dirigir la declaració i controlar tot el testimoni". "Fa pena comprovar la seva total falta d'empatia", abunda el magistrat en la decisió.

El menor reconeix que la mare li va ordenar posar l'esmorzar i ell es nega i admet que "va mantenir la seva actitud ja que estava escoltant música en el seu telèfon nou d'alta gamma". "I encara que negui haver llançat el telèfon, els seus dubtes en contestar indiquen que d'alguna manera el va tirar. Potser simplement el llancés a terra, ni tan sols a la seva mare", concreta el jutge.

"Està clar que l'actuació del menor és totalment equivocada", subratlla el jutge en la decisió, en què afegeix que "per sort la seva família és benestant i es pot permetre el llençar els diners d'un telèfon d'alta gamma, el preu, és igual als ingressos mensuals amb els quals es veuen obligats a viure més del 50% de la població espanyola ".

"El seu comportament no només mostra menyspreu cap a l'autoritat materna, sinó també cap a l'esforç i treball que suposa guanyar un salari amb el qual adquirir béns. I a més incorre en l'acte de violència que suposa llançar el telèfon", puntualitza el jutge.

Per això, sosté en la sentència que es tracta d ' "una clara exhibició per part del menor d'una actitud de síndrome d'emperador, que únicament busca humiliar i menysprear a la seva mare".

"Immediata correcció"

"Si no hi ha una immediata correcció, el menor traslladarà aquest comportament a tercers i començarà a comportar-se igual amb companys, veïns etc.", sosté el magistrat, que considera que "anar a una correcció física moderada està justificat". "I així es va fer", conclou.

"L'acusada no va bufetejar el seu fill per causar-li una lesió, la seva intenció era clara i tractava de posar fi a l'actitud violenta del menor, que és el que primer va a un acte físic de força, i al seu comportament totalment despectiu cap a ella, negant-se a una cosa tan lògic com posar l'esmorzar ", sentencia el jutge, que absol la processada de les acusacions.