Rajoy insta Puigdemont a desconnectar del "deliri" i connectar amb la llei

El president del govern ha reiterat que el referčndum no se celebrarŕ

15.07.2017 | 15:14
Rajoy insta Puigdemont a desconnectar del "deliri" i connectar amb la llei

El cap del Govern, Mariano Rajoy, ha instat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a "desconnectar del seu deliri i recuperar la connexió amb el respecte a la llei", una llei que ha dit que l'Executiu estarà "orgullós" de complir i fer complir en tot moment.

Rajoy ha al·ludit a la situació a Catalunya en la seva intervenció en la jornada inaugural de l'Escola Miguel Ángel Blanco convocada a Bilbao per Noves Generacions, l'organització juvenil del PP.

El president del Govern, que ha tornat a assegurar que no hi haurà referèndum, ha subratllat que els independentistes catalans parlen molt de desconnexió i el que estan fent és "desconnectar-se de la realitat i començar a veure com la societat desconnecta de la seva desconnexió".

"Jo els invito una vegada més a desconnectar dels desafiaments i a reconnectar amb voluntat d'acord. Els invito a que desconnectin del seu deliri i a recuperar la connexió amb el respecte a la llei, la democràcia i l'Estat de dret que estan violant de manera ininterrompuda en els últims temps", ha afegit.

Rajoy ha insistit que el "desafiament" secessionista no porta enlloc i que no té la més mínima possibilitat d'èxit ("i ells lo saben", ha precisat) per "molt soroll i sobreactuació que despleguin".

Ha reiterat que el referèndum que pretenen els independentistes és il·legal, incompleix totes les lleis possibles, tant l'Estatut català, com la Constitució o la legislació internacional.

"La llei i l'Estat de dret són consubstancials a la democràcia i no hi ha democràcia sense respecte a la llei. Desposseïda de la llei, la democràcia no és tal, i esdevé ras i curt en totalitarisme", ha subratllat.

En aquesta línia, ha insistit: "La deriva autoritària que s'està produint avui per part d'alguns a Catalunya (en al·lusió a Puigdemont i la resta de dirigents independentistes) és una cosa que no havia passat a Espanya des de fa dècades".

Davant això, ha reiterat que la decisió del Govern està clara: "La llei es complirà i l'Estat de dret prevaldrà".

Davant els que asseguren que van a incomplir les lleis, Rajoy ha dit que el Govern està "orgullós" de complir-les i ho estarà de fer que es compleixin.

"Farem el contrari que fan els que volen trencar-ho tot. Si violen la llei, nosaltres la complirem i la farem complir. Si llisquen per la perillosa pendent de la radicalitat, nosaltres respondrem amb la raonable força de la llei, el seny i la moderació", ha garantit.

El president del Govern s'ha mostrat convençut de que la immensa majoria de catalans estan "en aquesta mateixa longitud d'ona", a favor de la moderació, el sentit comú i la concòrdia, i s'ha dirigit a ells perquè estiguin segurs de que la resta d'espanyols no els van a fallar.

"La nostra democràcia no fallarà perquè no pot fallar", ha recalcat. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema