La policia ha detingut, aquest dijous, un individu que havia deixat tancada la seva filla, de 16 mesos, al districte madrileny d'Hortaleza, dins d'un cotxe i durant almenys tres hores perquè, segons el seu propi testimoni, "s'havia oblidat completament" de portar a la petita a la guarderia. A més a més, i el mateix dia, un nen de 10 anys ha estat rescatat per la Policia Local de Màlaga de l'interior d'un cotxe estacionat en un aparcament públic, on els seus avis l'havien deixat per anar a veure el Museu Picasso.

En el primer cas, l'home, que resideix al barri d'Hortaleza a Madrid, s'havia oblidat de la seva filla per uns moments: Segons ha informat la Policia Municipal a través del seu compte de Facebook, en el moment del rescat -en el qual també han participat agents de la Policia Nacional- la nena presentava clars símptomes de deshidratació com vòmits, sudoració i respiració accelerada, a causa de les altes temperatures que s'han registrat avui a Madrid.

L'actuació policial ha estat possible gràcies a l'avís que ha donat aquest matí un ciutadà als equips d'emergències, en adonar-se del greu risc que corria la nena, a la qual ha trobat tancada en la part posterior del cotxe, i l'estat de desemparament que presentava .

Agents de la Policia Municipal i de la Policia Nacional han anat al lloc de l'avís, un aparcament del districte d'Hortaleza on han localitzat el vehicle i, davant la possibilitat d'obrir les portes, han trencat una de les finestres per accedir a l'interior i rescatar la petita, a la que han realitzat primers auxilis i han rehidratat fins a l'arribada del Samur.

Mentrestant, altres agents de policia intentaven trobar al responsable del vehicle, que ha resultat ser el pare de la nena, que s'ha presentat tot just uns minuts després al lloc dels fets.

En ser preguntat pels agents sobre el motiu de l'abandonament de la menor, l'home ha manifestat "que s'havia oblidat completament de portar-la a la guarderia" i que havia estacionat el cotxe en aquest lloc, amb la seva filla dins, feia aproximadament tres hores.

Segons ha informat la Policia Municipal, el pare ha estat detingut per un presumpte delicte d'abandonament i ha estat posat a disposició judicial, mentre que la seva filla ha estat traslladada a un centre hospitalari per fer-li una valoració, i allà s'ha fet càrrec d'ella la seva mare.

Paral·lelament a aquest fet, un nen de 10 anys ha estat rescatat al cotxe dels seus avis. El nen, que estava plorant, va ser rescatat pels agents, que van haver de trencar un vidre per treure'l del cotxe, després que la Policia rebés una trucada en què alertava que hi havia un menor que portava una estona sol en un vehicle estacionat .

Els fets van passar cap a les 11.00 hores d'ahir, dimecres, a l'aparcament municipal situat al Carrer de Llits de la capital malaguenya.

De la notícia n'informa avui el diari Sud, que assenyala que els agents van decidir trencar un dels vidres del cotxe per atendre al petit, que suava molt i presentava signes de deshidratació.

Aproximadament una hora després es van presentar al lloc els avis del nen, uns turistes francesos als que els agents van demanar que els acompanyessin a les oficines del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) a la recerca d'un intèrpret.

Allà, la parella, d'uns 60 anys, va manifestar que havia deixat al seu nét al cotxe mentre anava a visitar el Museu Picasso, de manera que la Policia Local va decidir obrir diligències i remetre un ofici a la Fiscalia per si pogués haver existit un delicte d'abandonament temporal d'un menor.