Renfe ha avançat a aquest diumenge, 9 de juliol, la venda d'una nova tanda de bitllets AVE a un preu únic de 25 euros que la companyia ve llançat el dia 25 de cada mes per commemorar el 25 aniversari de la posada en servei del primer servei d'Alta Velocitat.

La companyia ha elevat a més en 10.000 bitllets, fins a un total de 35.000, el nombre de places que oferirà en aquesta nova venda de la seva iniciativa comercial.

Amb aquestes dues mesures, l'operadora pública pretén facilitar la compra de bitllets als viatgers davant l'operació sortida de mitjans de juliol de les vacances d'estiu, una de les que, segons les seves dades, registra un major moviment de passatgers.

Així, aquesta quarta tanda de bitllets d'AVE a 25 euros es posarà en marxa a la mitjanit de diumenge i permetrà fer-se amb places per viatjar en tots els trens AVE entre el 10 de juliol i el 10 de setembre.

Els bitllets es podran comprar per tots els canals de venda de Renfe, excepte l'App 'Renfe Ticket', canal que l'operadora va suprimir en l'anterior venda per evitar problemes de col·lapse registrats a les primeres tandes.

En aquest sentit, la companyia assegura que continua millorant el protocol de mesures per millorar el rendiment del seu sistema de venda de bitllets.

Renfe ja va duplicar l'ample de banda d'Internet per facilitar la venda i perquè la navegació sigui més àgil i fluida. També va ampliar els servidors de processos de l'operació de venda i va bloquejar certes IPs intrusives, entre altres mesures, a més de reforçar els canals d'informació i atenció al client.

La iniciativa forma part dels actes commemoratius dels 25 anys de la posada en marxa de l'AVE a Espanya. En concret, es tracta de vendre 250.000 bitllets per a tots els trens de les línies AVE a 25 euros al llarg de l'any, mitjançant la comercialització de paquets de 25.000 places el dia 25 de cada mes, si bé en els últims mesos s'ha augment el nombre de bitllets davant la demanda registrada.