El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha assegurat que les cues del cap de setmana a l'Aeroport del Prat han estat "puntuals" i que han estat causades per l'arribada " a la vegada" de diversos vols endarrerits. Així ho ha explicat Millo en quatre piulades al Twitter, en què ha situat els màxims retards entre onze del matí i dotze del migdia de dissabte a la T2A i a dos quarts de deu del matí de diumenge. Més enllà d'aquestes franges, explica el delegat del govern espanyol, el funcionament va ser "normal".

En el cas de dissabte, "el temps màxim d´arribada a la T1 va ser de 50 minuts a la nit", segons detalla Millo, que ha reiterat el compromís que es compleixin els estàndards europeus, amb 20-30 minuts d'espera per a les sortides i els 30-60 per a les arribades.

Les cues i les queixes a l'Aeroport del Prat van tornar aquest cap de setmana de Sant Joan malgrat l'augment d'agents als controls de passaports. Diversos usuaris es van queixar en les últimes 48 hores a través de les xarxes socials de llargues esperes a la T2, fet que va causar les queixes d'alguns passatgers.

Fonts de la policia espanyola van reconèixer "certa congestió" a última hora de divendres 23 de juny i en determinades hores del dissabte 24, però han precisat que hi havia 8 agents -el 100% de les casetes- treballant en la comprovació dels passaports.