Agents de la Policia Nacional han detingut a Fuengirola a un home de 45 anys d'edat com a presumpte responsable d'un delicte de maltractament animal. Els fets que van motivar l'actuació policial van succeir ahir sobre les 17:45 hores a la plaça de la Constitució de la localitat. Un ciutadà alertava la Policia Nacional que un home estava intentant penjar un gos.

En arribar, els agents van observar una quantitat de persones amuntegades al voltant d'un home que corria intentant atrapar un gos de color negre que fugia atemorit. Durant l'actuació policial, els agents van rescatar al gos i van detenir l'home per un presumpte delicte de maltractament animal.

Segons les primeres indagacions, l'home havia pretès penjar al gos amb la corretja de passeig, al no aconseguir-ho va intentar directament amb les mans en diverses ocasions. Finalment el gos va aconseguir escapar, motiu pel qual l'investigat va començar a perseguir-fins a l'arribada de la Policia que va posar fi a la situació.

L'animal va ser traslladat fins a dependències policials on va ser assistit en un primer moment pels policies, i seguidament va ser ingressat per a la seva cura en el parc zoosanitari municipal.

En el moment de la detenció, l'individu es va encarar en actitud hostil cap als agents als quals va insultar i va amenaçar, alhora que cridava que el gos era seu i que l'havia de matar i que el matava perquè era seu: "El meu gos és meu i el mato perquè és meu ". En el transcurs del trasllat a les dependències policials, l'individu no va parar d'insultar i amenaçar greument tant als policies que van practicar la seva detenció com als encarregats de la seva custòdia, intentant donar un cop de puny a un d'ells.