Tres ciclistes han mort i un ha resultat ferit aquest matí a Navarra, dos dels casos deguts a accidents i els altres dos per causes encara sense determinar.

A les 09:55 hores a la N-120-A moria al terme d'Erice d'Iza un veí de Zizur de 55 anys que circulava en paral·lel amb un altre ciclista en sentit Vitòria. Segons les primeres dades aportades per la Policia Foral, l'home ha estat atropellat per un vehicle que circulava en el mateix sentit i el conductor ha donat negatiu en els tests d'alcohol i drogues.

A les 11:04 hores, SOS Navarra era alertada sobre la mort d'un altre ciclista, de 56 anys, en un camí rural del municipi de Lodosa.

La Policia Foral ha precisat que en aquest cas s'ha "decretat mort judicial en no establir la causa de la mort el metge que ho certifica", de manera que haurà de ser l'autòpsia la que determini el que ha passat, ja que, "en principi, la inspecció ocular policial no ha detectat res estrany ".

El tercer mort és un ciclista que circulava per la NA-7183, a Urbasa, i que per causes sense concretar ha patit una aturada cardiorespiratòria, segons l'avís que ha rebut el 112 a les 00:12 hores.

SOS Navarra ha mobilitzat un helicòpter del Govern foral per traslladar l'home fins a un centre sanitària però no ha estat possible salvar-li la vida.

A més d'aquests tres ciclistes morts aquest matí a la Comunitat Foral, un quart ha estat traslladat al Complex Hospitalari de Navarra després de patir una caiguda a les 08:53 a la NA-2040, al terme de Arce.