Al voltant de 580.000 menors espanyols d'entre sis i 13 anys es quedaran sols a casa aquest estiu perquè els seus pares estan treballant en ocupacions precàries i no tenen recursos per pagar activitats, ha alertat l'informe 'A la recerca dels nens de la clau' de Educo , fet públic aquest dimarts.

"Experimenten dèficits d'alimentació, a més de passar moltes hores davant de la pantalla sense supervisió", ha remarcat Giamello, ha explicat a Europa Press la directora d'Educació i Acció Social de Educo, Clarisa Giamello, que ha alertat que el 61% de els fills de treballadors pobres no poden realitzar una activitat de colònies o esplai l'estiu al passar per dificultats econòmiques.

El 85% dels enquestats va dir que la seva situació per a aquest estiu era "igual o pitjor", davant del que ha destacat que l'augment dels treballs precaris derivat de la crisi està ofenent la situació de molts menors, sobretot dels que no es veuen forçats a quedar-se sols per la situació laboral.

L'informe revela que el 77% de les llars de treballadors pobres amb fills no reben cap tipus d'ajuda o prestació pública a Espanya, i ha calculat que hi ha més de 2,5 milions de treballadors que formen part d'aquesta categoria.

Beques menjador

El no gaudir d'activitats d'estiu comporta "etiquetes" vinculades a la pobresa, perquè en tornar a classe alguns nens podran explicar les seves vacances i altres no, davant el que l'entitat espera arribar a becar 5.000 nens amb el seu programa d'enguany de beques menjador, vinculat a activitats en un entorn de natura, i per al qual recaptarà fons a tot l'Estat.

L'entitat ha presentat l'informe aquest dimarts a Barcelona, ??en un acte en què ha participat el director general d'Educo, José M. Faura, al costat de Giamello, així com l'educadora de l'associació Itaca Lara Masip, que treballa amb llars vulnerables .

Amb motiu de la campanya de Beques menjador, l'entitat ha realitzat un vídeo que il·lustra la realitat d'aquests menors i que pretén conscienciar la societat a través de les xarxes socials.